1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yangın kontrol altına alındı
Yangın kontrol altına alındı

Yangın kontrol altına alındı

Haydarpaşa Garı'ndaki yangın kontrol altına alındı.

A+A-

Haydarpaşa Tren Garı'nda çıkan yangın kontrol altına alındı. Çatının tamamının yandığı öğrenildi. Ulaştırma Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, yangın bir süre önce kontrol altına alındı ve soğutma çalışmalarına başlandı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait römorkörlerin yangına müdahale etmesinin ardından yangın kontrol altına alındı.

Olay yerine çok sayıda itfaye ekibi ve ambulans gönderildi. Yangında herhangi can kaybı ve yaralanma olayı yaşanmadığı öğrenildi.

Haydarpaşa Gar Müdürü Hasan Gedikli de çatıda yapılan tamirat sonrası yangının çıktığını vurguladı.

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Vekili Talat Aydın yaptığı açıklamada yangının söndürülmesine büyük katkısı olan Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne teşekkür etti. Şu anda soğutma çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Aydın, incelemelerden sonra yangının nedeni hakkında bir açıklama yapabileceklerini söyledi.

Haydarpaşa tren garı çalışanları ve yolcular tahliye edildi
Tarihi Haydarpaşa Tren Garı'nın çatısında çıkan yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

Garın üst katında başlayan ve tüm çatı katını saran yangın, İstanbul'un Avrupa yakasından da görünürken yangını söndürme çalışmaları da sürüyor. Yangına Kartal, Üsküdar ve Kadıköy itfaiye ekipleri müdahale ederken, itfaiye ekipleri anonslarla Avrupa yakasındaki itfaiye ekiplerinden de yardım talebinde bulundu.

Yangın nedeniyle gar binası çalışanlarının ve yolcuların tahliye edildiği belirtilirken polis ekipleri de bölgede güvenlik önlemi aldı.

Bu arada yangın yerine hareket eden bazı itfaiye ekiplerinin ise yoğun trafik nedeniyle bölgeye ulaşmakta zorlandığı belirtiliyor.

Garda bir süredir tadilat yapıldığı biliniyor. Yangın sebebinin çatıdaki tadilat ile ilgili olduğu sanılıyor.



Daha önce de yanmıştı
Haydarpaşa Garı, 1908'de İstanbul - Bağdat Demiryolu hattının başlangıç istasyonu olarak inşa edildi. Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerinde Bağdat Demiryolu yanında İstanbul-Şam-Medine seferleri de yapılmaya başlandı.

I. Dünya Savaşı sırasında gar deposunda bulunan cephanelere 1917'de yapılan bir sabotajla çıkan yangın sonucu tarihi garın büyük bir bölümü hasar görmüştü.

1979'da ise Haydarpaşa'nın açıklarında Independenta adlı tankerin bir gemiyle çarpışması sonu meydana gelen patlamadan ve sıcaktan dolayı binanın O Linneman adlı ustanın yaptığı kurşun vitrayları hasara uğramıştı.

İstanbul'daki bütün itfaiye ekipleri alarma geçti
Haydarpaşa Tren Garı'ndaki yangına müdahale etmeleri için Anadolu yakasındaki bütün itfaiye gruplarının takım ve müfrezelerini çıkartmaları istendi.

Yapılan telsiz anonslarında, trafiğin tamamen kilitlendiği ve itfaiye araçlarının olay yerine gidemediği belirtiliyor. Anonslarda, Anadolu yakasındaki bütün itfaiye gruplarının yangına müdahale için takım ve müfrezelerini çıkartmaları duyurusunda bulunuldu.

virahaber-Haber 7-AA
Fotoğraflar: Milliyet

Bu haber toplam 739 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.