1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Koronavirüs Sonrası Balık Piyasasında Son Durum Ne?
Koronavirüs Sonrası Balık Piyasasında Son Durum  Ne?

Koronavirüs Sonrası Balık Piyasasında Son Durum Ne?

Denizlerde av yasağının başlamasına çok az zaman kaldı. Balıkçılar avlanmaya devam ederken, her sektörde olduğu gibi koronavirüs sebebiyle balık fiyatlarında da düşüş yaşanıyor.

A+A-

Denizlerde 1 Eylül tarihinde başlayan ve 15 Nisan tarihinde sona erecek olan sezonun son günler yaşanırken balıkçılar, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsü (Kovid-19) sebebiyle satışlarda azalma olduğunu söyledi.

İnsanların sokağa çıkmadığından balık tüketiminin de azaldığını belirten balıkçıklar, vitamin ve protein kaynağı balıkların, virüse karşı direnci arttırdığını belirtti.

Ordu’da balıkçılık yapan Aziz Ceylan, şu anda kayıkların avlanmaya devam ettiğini ancak talebin düşük olduğunu belirterek, “Balıkçılar şu anda zor şartlarda da olsa denize gidiyor. Elleri boş dönmüyor ama virüsten dolayı fiyatlarda düşüş oldu. Bunun nedeni de sokaklarda insan sayısı hayli azaldı. Çoğu iş yeri kapalı durumda” dedi.

Ceylan ayrıca, mezgitin 25, levrek, çupra, somonun 35, istavritin 30, barbunun 30-40, alabalığın 30 liradan satışa sunulduğunu söyledi.

Vira Haber

Bu haber toplam 23819 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.