1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Korsan Avcıları Aden Körfezi’nde
Korsan Avcıları Aden Körfezi’nde

Korsan Avcıları Aden Körfezi’nde

Deniz haydutluğu ile mücadele görevini TCG Gaziantep firkateyninden devralmak üzere görevlendirilen TCG Giresun törenle Aksaz’daki Deniz Üs Komutanlığı’ndan uğurlandı.

A+A-

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın internet sitesinde yer alan basın duyurusuna göre NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2 komutasında Aden Körfezi, Somali açıkları, Arap Denizi ve mücavir bölgelerde yürütülen deniz haydutluğu ile mücadele görevini TCG Gaziantep firkateyninden devralmak üzere görevlendirilen TCG Giresun törenle Aksaz’daki Deniz Üs Komutanlığı’ndan uğurlandı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın internet sitesinden yapılan basın açıklamasında; “TCG GİRESUN, 1 adet AB-212 helikopteri, 1 Sualtı Taarruz Timi ve 1 Sualtı Görev Timi ile 26 Ocak 2011 tarihinden itibaren tahsisli karakol sahasında harekata başlayacaktır. Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri ve Hollanda’nın iştirakiyle oluşturulan NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2 (SNMG-2)’nin komutası halihazırda Hollanda Deniz Kuvvetleri‘nden bir Tuğamiral tarafından yürütülmektedir.

Gemilerimiz NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2 (SNMG-2) komutası altında, deniz alaka ve menfaatlerimizin korunması, ticari gemilerimizin güvenliğinin sağlanması ve dünya barışına katkıda bulunmak üzere söz konusu bölgede görev yapmakta, bayrağımızı şerefle dalgalandırmaktadır” denildi.

Haberciniz

Bu haber toplam 694 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.