1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Korsanlar taktik değiştirdi!
Korsanlar taktik değiştirdi!

Korsanlar taktik değiştirdi!

Amerikan Oceans Beyond Piracy kuruluşu, daha önce korsanların petrol tankerlerini ele geçirmeyi tercih ettiğini, ancak son zamanlarda fidye amacı ile insanları kaçırmaya başladığı kaydedildi.

A+A-

Somalili korsanlar artık büyük tehdit oluşturmuyor. Gine Körfezi’nin, korsanların şiddetinden dolayı denizciler için en tehlikeli yer olduğu açıklandı. Amerikan Oceans Beyond Piracy kuruluşunun raporunda, daha önce korsanların petrol tankerlerini ele geçirmeyi tercih ettiğini, ancak son zamanlarda petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle fidye amacı ile insanları kaçırmaya başladığı kaydedildi.

Gine Körfezi, Atlas Okyanusu'nun Afrika Kıtası'nın güneybatısında kalan girintisidir. Aynı zamanda eskiden çok tehlikeli olan Somalili korsanların, uluslararası deniz kuvvetlerinin operasyonları sayesinde artık büyük tehdit oluşturmadığını belirten Oceans Beyond Piracy, 2015 yılında Somalili korsanların hiçbir ticari gemiyi ele geçirmediğini ifade etti.

Uluslararası Deniz Bürosu ise, bu yıl içinde Batı Afrika’nın sahillerinde 44 denizcinin kaçırıldığını bildirdi. Ancak dünyada genel olarak korsanlık düzeyinin azaldığını kaydeden Uluslararası Deniz Bürosu, ele geçirilen her üç gemiden ikisinin Fildişi Sahili Cumhuriyeti veya Nijerya sahillerinde gasp edildiğini belirtti.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2769 defa okunmuştur
Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.