1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Kerç Köprüsü inşaatı deniz canlılarını tehdit ediyor
Kerç Köprüsü inşaatı deniz canlılarını tehdit ediyor

Kerç Köprüsü inşaatı deniz canlılarını tehdit ediyor

Biyologlar ve ekoloji uzmanları, Rusya yönetiminin Kırım’ı Rusya’ya bağlamak için yapmayı planladığı Kerç köprüsünün inşaat işlerinin yunus balıkları çok olumsuz etkilediğini belirtti.

A+A-

Rusya Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na ve Ulaştırma Bakanlığı’na başvurarak köprü inşaatında günlük ‘sessizlik saatleri’ uygulamaya talep eden biyologlar ve ekoloji uzmanları, inşaat işlerinden çıkan gürültünün yunusları korkuttuğunu, böylece onların Azak Denizi’nden Karadeniz’e göç edemediğini kaydetti.

‘Karadeniz Yunuslarına Yardım’ Kuruluşun Başkanı, biyolog Vladimir Latka, “Devamlı olarak kazıklar çakılıyor. Köprünün 580 ayağı olacak, her ayak, 8 kazığın üstünde kurulacak. Kazık çakma makinelerin çalışmaları deniz hayvanlarını çok korkutuyor” dedi.

Yunusların inşaat yerini çok hızlı geçebileceğini, ama korktuğundan dolayı bu yere yaklaşmadığını anlatan Latka, her gün aynı saatlerde araların verilmesi durumunda yunusların buna 2-3 günde alışıp inşaat yerini geçmek için bu araları kullanacağını belirtti.

Kazıkların çakılmasından çıkan gürültünün tüm Kerç şehri boyunca duyulduğunu ifade eden Latka, suda gürültünün daha hızlı ve daha geniş alana yayıldığını bildirdi.

Daha önce Kırım’ı Rusya'ya bağlayacak ve Kerç boğazının üzerinden geçecek köprünün inşaatının Rus Stroygazmontaj şirketinin yapacağı açıklanmıştı. Ardından Rusya Devlet Karayolları Müdürlüğü (Rosavtodor) ve Rus Stroygazmontaj şirketinin, Kerç köprüsünün inşaat sözleşmesini imzaladığı açıklanmıştı. İlgili sözleşme, Rosavtodor’un resmi internet sitesinde 18 Şubat 2015 tarihinde yayınlanmıştı. 19 kilometre uzunluğundaki köprünün 2018 yılının sonuna kadar inşa edilmesi planlanıyor.

Rus işgalini meşru göstermek ve güya uluslararası topluma kalıcılık mesajı vermek adına, çeşitli sebeplerle Kırım'a propaganda mahiyetinde resmi ziyaretler düzenleten Vladimir Putin, yine bu bu amaçla daha önce işgal altındaki Kırım'ı ziyaret etmiş ve çeşitli görüşmeler gerçekleştirmişti. Ziyaret gerekçesi olarak da Kerç köprsünün inşaatının kontrolü gösterilmişti.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2846 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.