1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Korsanlara karşı e-dilekçe kampanyası
Korsanlara karşı e-dilekçe kampanyası

Korsanlara karşı e-dilekçe kampanyası

Taşımacılık sektöründen birçok kuruluş, korsanlıkla mücadele için somut adımlar atılmasını talep eden dünya çapında bir e-dilekçe kampanyası başlattı.

A+A-

Taşımacılık sektöründen birçok kuruluş, korsanlıkla mücadele için somut adımlar atılmasını talep eden dünya çapında bir e-dilekçe kampanyası başlattı.

Dilekçe, Somali etrafında yoğunlaşarak büyüyen korsanlık sorununa bir son vermek için hükümetlerin kaynak ayırmasını sağlamayı amaçlıyor. Bu kampanya ile 23 Eylül Dünya Denizcilik Günü’ne değin 500 000 imzanın hükümetlere iletilmesi hedefleniyor.

Dilekçe hükümetlere şu çağrıda bulunuyor: büyüyen korsanlık sorununa karşı gerçek çözümler üretmek için önemli kaynak ve emek tahsis edin; kaçırılan gemi adamlarının salıverilerek ülkelerine sağ salim dönmelerini sağlamak için derhal adımlar atın; Somali ülkesi ve halkı için daha istikrarlı bir geleceğin temin edilmesinde uluslararası kuruluşlar ile birlikte hareket edin.

ITF gemi adamları departmanından John Bainbridge’in belirttiğine göre, « korsanlık olaylarında son yıllarda bir artış gözlemliyoruz. Saldırılar özellikle Somali’nin kıyı bölgelerinde yoğunlaşıyor. 2008 yılında örneğin, yaklaşık 100 gemiye saldırı oldu ve 500’den fazla gemi adamı rehin alındı. 2009 da ise, saldırıya uğrayan gemi adedi 217’yi buldu; bunlardan 47’si 867 mürettebat ile rehin alındı. Bu, acilen müdahale edilmesi gereken bir sorundur. ».

ITF, gemi adamlarına yönelik hazırladığı www.itfseafarers.org sitesinde, kampanyaya verdiği desteğin bir parçası olarak konuya özel bir dosya ayırdı.

DADDER

Bu haber toplam 933 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.