1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Yaz döneminde ek seferler olabilir
Yaz döneminde ek seferler olabilir

Yaz döneminde ek seferler olabilir

Tunus’ta başlayıp Mısır’a sıçrayan ve tüm Ortadoğu ülkelerini etkisi altına alan hükümet protestoları nedeniyle güvenilir olmaktan çıkan ülkeleri rotasından çıkaran kruvaziyer gemileri, güvenilir ülke olarak Türkiye’yi, ziyaret edilecek il olarak da İzmir

A+A-

Tunus’ta başlayıp Mısır’a sıçrayan ve tüm Ortadoğu ülkelerini etkisi altına alan hükümet protestoları nedeniyle güvenilir olmaktan çıkan ülkeleri rotasından çıkaran kruvaziyer gemileri, güvenilir ülke olarak Türkiye’yi, ziyaret edilecek il olarak da İzmir’i seçiyor. Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek’in görevi bırakmasını isteyenlerin protestoları nedeniyle İskenderiye’yi güzergah rotasından çıkartarak geçtiğimiz Pazartesi günü ilk kez İzmir’e gelen MSC Cruises’e ait 4 bin kişilik Splendida’nın, Mart ve Nisan ayında İzmir’e 4 ek sefer daha düzenleyeceği öğrenildi. Yine MSC Cruises’a ait 3 bin yolcu kapasiteli Magnifica gemisi de Mısır seferlerini iptal ederek, Splendida gibi aynı dönemde 5 seferini İzmir’e yönlendirdiği kaydedildi. İzmir’e plan dışı olarak toplam 10 seferde 35 bin fazla yolcu gelmiş olacak.

Yaz döneminde de ek seferler olabilir
İzmir’e kruvaziyer gemileri aracılığıyla gelen turistlerin Efes-Meryemana, Bergama gibi şehir içi turlarını düzenleyen Eolos Turizm Taşımacılığık Şirketi sahibi Seçkin Göçmen, “Bildiğiniz gibi Mısır’da yaşanan olaylar nedeniyle geçtiğimiz Pazartesi günü İzmir Limanı’na gelen Splendida kruvaziyer gemisi, buradaki operasyonlardan memnun olarak ayrıldı. Turistlerin gemiden çıkış ve girişlerinde bir aksaklık yaşanmaması, turistlerin memnun olması nedeniyle Mart ve Nisan ayı başındaki Mısır seferlerini iptal ederek, rotasını İzmir Limanı’na çevirdi. Aynı şirketin Magnifica gemisi de seferlerini İzmir’e kaydırdı. Kış dönemindeki bu değişikliğin yaz dönemini de etkileyebileceğini düşünüyoruz. Yaz döneminde de 30 ek sefer düzenlenebileceğini tahmin ediyoruz” dedi.

Her bir gemi için 40-50 otobüsle hizmet verdiklerini anlatan Göçmen, “Kurvaziyer turizminde İzmir’in her geçen gün artan itibarında İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’ın ciddi katkıları var. Zamanında ‘350 bin yolcu’ dediğinde bize fantezi gibi geliyordu. Ama görüyoruz ki, İzmir’e olan ilgi her geçen gün artıyor. Kruvaziyer Limanı projesinin hayata geçirilmesi ile birlikte, 3 milyon turist hedefine de ulaşabiliriz. Kentimize gelen turistler viyadükleri görünce, ‘Bunlar ne?’ diye soruyordu. Bizde ‘İzmir gelişiyor. Yeni projeler var’ diyorduk. Yeni başlayan çalışmalarla ‘gelişen İzmir’ söylemimizde gerçek oluyor” diye konuştu.

“Hazırlığımız tamam”
İzmir Liman İşletme Müdürü Turan Yalçın ise, söz konusu ek seferlerle ilgili henüz resmi bilginin kendilerine ulaşmadığını ancak sözlü olarak ilgili acentalardan bilgi aldığını açıkladı. Türkiye’nin Akdeniz’de güvenilir bir ülke olarak son dönemde dikkat çektiğini vurgulayan Yalçın, “Mısır’da ve diğer ülkelerde yaşanan gösteriler nedeniyle kurvaziyer gemileri çok önceden belirlenen güzergahlarını değiştirerek, rotalarını İzmir Limanı olarak belirledi. Bölgenin güvenilir ülkesi Türkiye’yi ve gezilecek, görülmesi gereken kent olarak da İzmir’i seçmeleri bize gurur veriyor. Turistlerin karşılanmalarından, uğurlanmalarına kadar olan süreç için gereken her türlü tedbirleri alıyoruz. Bu tür ek seferler için de hazırlıklarımızı yaptık, misafirlerimizi bekliyoruz” şeklinde konuştu.

İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, meydana gelen son gelişmelerle kente gelecek kruvaziyer yolcu sayısı hedeflerini 500 bin civarından 600 bine çektiklerini belirterek, “31 Aralık pazartesi günü 3 bin 233 yolcusu ile İzmir Limanı’na gelen MSC Splendida gemisi yolcularından 23 otobüs Efes’e, 1 otobüs de Bergama’ya gitti. Diğerleri de kenti kendi imkanları ile gezdi. Mısır’da yaşanan olumsuzlar nedeneyle gemi 4 ek sefer daha koydu, Mart ve Nsan ayına kadar. MSC Magnifica da Nisan ayında gelecekti. Ancak Mısır’daki kargaşa yüzünden gelişini 4 Mart’a çekti. Nisan’da gelecekti. Gemi, 5 Mısır seferini iptal ederek İzmir’e kaydırdı. Toplamda 10 seferde 35 bin 500 civarında turist ek olarak İzmir’e gelmiş olacak. 2011 yılında 256 sefer 544 bin 648 yolcu gelmesi planlanıyordu. Ancak bu ek seferlerle 500 bin olan yolcu hedefimizi 600 bin olarak revize ediyoruz. Yaz döneminde de 25-30 ek sefer daha olabilir. Bu konuda kruvaziyer yolcularına hizmet eden ürün satan firmaların gözü aydın olsun” dedi.

MSC Splendida özellikleri
MSC Splendida, 60 metrelik yüksekliğe, 133 bin 500 ton ağırlığa, 333 metre uzunluğa sahip bulunuyor. Kabin sayısını da arttıran MSC Splendida’da büyüklüğü 18 ile 65 metrekare arasında değişen bin 637 kabinin yüzde 80′i balkonlu. Özellikle balayı çiftlerinin tercihi olan suit odaların sayısı ise 109. Her 3 yolcuya bir personelin hizmet verdiği MSC Splendida’da personel sayısı ise bin 332. MSC Splendida’da 55 bin metrekare yaşam alanı bulunuyor. Bu rakam Fransa’nın Başkenti Paris’te bulunan dünyanın en büyük şatosu unvanını koruyan Versay Sarayı’nın bulunduğu alandan daha büyük.

gazeteyenigün

Bu haber toplam 842 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.