1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. KOSDER devletin istihdam çağrısına kayıtsız kalmadı
KOSDER devletin istihdam çağrısına kayıtsız kalmadı

KOSDER devletin istihdam çağrısına kayıtsız kalmadı

300’ün üzerinde bir gemi sayısını bünyesinde bulunduran 100’ün üzerinde armatör ve gemi işletmecisi üyesi bulunan KOSDER, istihdama destek için kolları sıvadı.

A+A-

Gemilerde çalışan yabancı personelin sözleşme süresi bitiminde yerine Türk personel istihdam edilmesi gerektiğini ifade eden KOSDER Yönetim Kurulu üyeleri, denizciliğin diğer iş kollarına nazaran katma değeri daha yüksek bir alan olduğuna dikkat çekti.

Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Devletimizin istihdama destek konusundaki çağrısına denizcilik camiası olarak kayıtsız kalmamız beklenemez. Çetin bir süreçten geçtiğimiz şu günlerde herkesin elini taşın altına koyarak sorumluluk alması gerektiğine inanıyoruz.

Üyelerimize, gemilerde çalıştırılan yabancı personelin sözleşme süresi bittiğinde yerine Türk personel işe alarak istihdama destek olmaları çağrısında bulunuyoruz.

Derneğimiz Yönetim Kurulu Üyeleriyle yaptığımız istişare sonucunda devletimizin bu çağrısına müspet olarak karşılık vermeyi görev telakki ederek derneğimiz üyesi olmayan Türk armatörlerimizi ve gemi işletmecilerimizi de bu çağrıya katılmaya davet ediyoruz."

VİRA HABER | ViraHaber.com

Bu haber toplam 2557 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.