
KOSDER’in 6. Olağan Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi
Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği (KOSDER)’nin 6. Olağan Genel Kurul Toplantısı 27 Mayıs Salı günü gerçekleştirildi.
Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği (KOSDER) Olağan Genel Kurul Toplantısı, İstanbul Büyük Kulüp’te geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Toplantıya; Emekli Büyükelçi ve Eski Denizcilik Müsteşarı Suat Hayri Aka, Kıbrıs Türk Denizcilik İşletmesi Genel Müdürü Cemalettin Şevli, İMEAK Deniz Ticaret Odası Eski Meclis Başkanları Salih Zeki Çakır ve Cengiz Kaptanoğlu, İMEAK DTO Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Oğuz Ünlüer, Türk Loydu Vakfı Eski Başkanı Cem Melikoğlu, Türk P&I Genel Müdürü Ufuk Teker, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler, dernek üyeleri ve çok sayıda denizcilik sektörü temsilcisi katıldı.
Çendik: Eğitim ve Dayanışma Önceliğimiz Oldu
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından kürsüye çıkan KOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çendik, Türkiye’nin Çin’den sonra dünyanın en büyük ikinci koster filosuna sahip olduğunu vurguladı. Çendik, KOSDER’in bu alandaki başarısında denizcilik eğitimi ve öğrencilere verilen bursların önemli rol oynadığını belirterek, “Cumhuriyetimizin 100. yılı anısına başlattığımız burs hareketiyle 27 okuldan 127 denizci öğrenciye burs sağladık” dedi.
Personel istihdamındaki sıkıntılara ve kalifiye gemi insanı eksikliğine de değinen Çendik, bu konularda KOSDER’in aktif söz sahibi olması gerektiğini vurguladı. KOSDER üyelerinin örnek bir dayanışma sergilediğini ifade eden Çendik, Türk Koster Filosunun Yenilenmesi Projesi’ni sektörün lokomotifi olarak gördüklerini dile getirdi. Ayrıca dernek için yeni bir merkez kazandırma çalışmalarının başlatıldığını da açıkladı.
Çakır Onursal Başkan Seçildi
Toplantıda, KOSDER Kurucu Başkanı Salih Zeki Çakır, genel kurul üyelerinin oy birliğiyle Onursal Başkan seçildi. Çakır, yaptığı teşekkür konuşmasında KOSDER’in sadece sektöre değil, ülkeye hizmet eden önemli bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirtti. Yönetim Kurulu tarafından Çakır’a, üzerinde eski İstanbul Boğazı silueti bulunan bir tablo hediye edildi.
Yeni Başkan: Neslihan Torlak Gönençer
Dernek organlarının seçimi sırasında tek liste oylamaya sunuldu ve oy birliğiyle kabul edildi. Yeni Yönetim Kurulu adına konuşan Neslihan Torlak Gönençer, “Derneğimizin ‘Birleşerek Güçleneceğiz’ mottosuyla kuruluş hedeflerine uygun şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Türk Koster Filosunun Yenilenmesi Projesi bizim de ana gündemimizde olacak” dedi.
Torlak ayrıca, eğitime ve öğrencilere verilen desteğin süreceğini, KOSDER’i daha kurumsal ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturacaklarını ve yeni dernek merkezinin hayata geçirilmesi için çalışacaklarını ifade etti.
Yeni Yönetim ve Denetim Kurulu Listesi
Yönetim Kurulu Asil Üyeler:
Neslihan Torlak Gönençer (Başkan), Yusuf Yalçın Çapoğlu (Başkan Yardımcısı), Hüseyin Avni Şan (Genel Sekreter), Bilal Çavuşoğlu, Erhan Bayrak, Hatice Ünlü Karaağaç, Kaptan Veysel Vardal, Mahmut Turan, Murat Hılkın, Sinan Atasoy, Yusuf Kanıcı
Denetim Kurulu Asil Üyeler:
Hüseyin Uysal (Başkan), Gökhan Özcan (Başkan Yardımcısı), Bülent Dandin
Toplantının sonunda dilek ve temenniler bölümünde; Türk Uzakyol Gemi Kaptanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Akbulut ve Türkiye Denizcilik Federasyonu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sedat Oğuz kürsüye çıkarak, görevden ayrılan Başkan Hakan Çendik ve ekibine teşekkürlerini sundu, yeni yönetime başarılar diledi.
Vira Haber
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.