1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. KRHT 2017 hazırlık toplantısı Sanmar Denizcilik ev sahipliğinde gerçekleşti
KRHT 2017 hazırlık toplantısı Sanmar Denizcilik ev sahipliğinde gerçekleşti

KRHT 2017 hazırlık toplantısı Sanmar Denizcilik ev sahipliğinde gerçekleşti

Kılavuzluk / Römorkör Hizmetleri ve Teknolojileri Kongresi (KRHT) 2017 Düzenleme Kurulu I. Hazırlık Toplantısı Sanmar Denizcilik ev sahipliğinde Sanmar Tersanesi Tuzla yönetim merkezinde 24 Ocak 2017 Salı günü gerçekleşti.

A+A-

Toplantıya sektörün ileri gelen çok sayıda römorkör ve kılavuzluk hizmetleri işletmecisi ile STK başkanları ve üyeleri tam katılım sağladı.

Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası (GEMİMO) önderliğinde ikincisi düzenlenecek olan kongrenin diğer eş başkanları; Deniz Ticaret Odası, Gemi İnşa Sanayicileri Birliği ve Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği. GEMİMO Yönetim Kurulu Başkanı Feramuz Aşkın’ın açılış konuşması ile başlayan 2017 Hazırlık Toplantısında, Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Selçuk Nas ve Sanmar Denizcilik Yönetim Kurulu Üyesi Ali Gürün söz alarak katılımcılara birer sunum yaptılar.

krht2017_t2.jpg

Toplantı Ekim 2017'de İzmir'de yapılacak

Toplantıya iştirak eden tüm yöneticilerin söz alarak görüşlerini dile getirdiği toplantıda kongre kapsamında ortak amaç: römorkör ve kılavuzluk hizmetleri, bu alandaki tüm hizmetlere ait teknolojik gelişmeler ile römorkör inşa sanayi konularında endüstrinin ihtiyaçlarının belirlenmesi, akademik düzeyde elde edilen bilgilerin paylaşılması, paydaşlar arasında sosyal ortamın oluşturulması oldu. Kongrenin 20-21 Ekim 2017 tarihlerinde İzmir’de gerçekleştirilmesi kararını alan katılımcılar, kongreye tam destek verecekleri konusunda beyanda bulundular.

krht2017_t3.jpg

Toplantıya ev sahipliği yapan Sanmar Denizcilik Yönetim Kurulu Üyesi Ali Gürün, “Sanmar Denizcilik, römorkör ve kılavuzluk hizmetlerinde Türkiye’nin ilk özel sektör şirketidir. Uluslararası modern ve ileri teknoloji uygulamalarında, özellikle dünyada söz sahibi bir aktör olarak liman hizmetlerindeki operasyon ve filo yönetiminde önemli bir birikime sahibiz. Kaptan ve mühendislik ekibimiz de oldukça tecrübeli. Sanmar Denizcilik, ilkinde olduğu gibi bu Kongrenin de başarılı olması için tüm birikimiyle tam destek olacaktır. Türkiye olarak geleceği inşa edecek bilgiye sahibiz! Önceliğimiz her zaman ülkemiz ve milli değerlerimizdir.” diyerek ileri teknolojiye hâkim römorkör kaptanı yetiştirilmesi konusunu önemsediklerini ve bu konuyla özellikle ilgileneceklerinin de altını çizdi.

krht2017_t4.jpg

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3407 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.