1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Kruvaziyerde derece atladık
Kruvaziyerde derece atladık

Kruvaziyerde derece atladık

Ticaret Odası’nın büyük çabasıyla kruvaziyer turizmde atağa kalkan İzmir, yılın ilk yarısında İstanbul’u geçip, Kuşadası’ndan sonra ikinci oldu.

A+A-

SON yıllarda yürütülen çalışmalarla kruvaziyer turizmle gelen turist sayısı sıfırdan 300 binlere ulaşan İzmir, 2010’nun ilk 6 ayında İstanbul’u geçerek, Kuşadası’ndan sonra kruvaziyer turistinin en çok geldiği ikinci kent oldu.
Sözkonusu başarıda önemli paya sahip olan İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir’in son dönemde kruvaziyer turizminde hızlı bir büyümeye girdiğini belirterek, bunun rakamlara da yansıdığını söyledi.

İstanbul’u geçtik
Demirtaş, “İlk 6 ay sonuçları sevindirici. Kuşadası’na 203 gemi 183 bin 906 yolcu getirmiş. Yani yüzde 30.4 pay ile kruvaziyerde birinci liman. İstanbul’a 215 gemi ile 135 bin 248 yolcu gelmiş. Payı yüzde 21.37. İzmir ise 56 büyük geminin 139 bin 352 yolcusunu ağırladı. Dolayısıyla yüzde 23.1 ile Türkiye’nin ikinci kruvaziyer limanı olup, İstanbul’u geçtik” dedi.

5 Limandan Biri
İzmir’in Akdeniz’in ilk 5 limanından biri olmasını istediklerini aktaran Demirtaş, kruvaziyer limanına ihtiyaç duyulduğunu söyleyerek, “Bunun 2012’ye yetişmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu tarihe kadar geçecek olan 2 yıllık süre boyunca da limanda sıkışıklıklar yaşanmaması için gereken önlemler alınmalı. Limanın yapılmasının ardından kentimizin bu pazardan alacağı pay daha da artacak” dedi.

Liman Yetmiyor
Ege Seyahat Acentaları Birliği Başkanı ve Deniz Ticaret Odası Meclis Üyesi Alex Baltazzi, Kruvaziyer turiziminde dev adımlarla ilerlediğini belirterek, “Ancak mevcut liman yetmiyor. 3 gemi limana yanaştığında herşey duruyor. Bir an önce limandaki sorunlar çözülmeli. Kruvaziyer limanıyla ilgili yatırımlarda zaman kaybedilmeden uygulamaya geçilmeli” diye konuştu.

Potansiyel büyük
İzmir’in konumu itibariyle Doğu Akdeniz’in merkezinde yer aldığını ve güneyde çok büyük bir potansiyel bulunduğunu söyleyen Demirtaş, “İzmir, Akdeniz çanağı, Ege Denizi, Yakın Doğu, Orta Doğu ve Karadeniz’de gelişen kruvaziyer turizminde oldukça avantajlı. Bölge eşsiz bir pazar. Şu anda limanda kapasite ve fiziki koşulların yetersizliğine rağmen, ikinci kent durumunda olmamız çok önemli” diye konuştu.

Bu haber toplam 844 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.