1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Mavi yolculuk kâbus oluyordu
Mavi yolculuk kâbus oluyordu

Mavi yolculuk kâbus oluyordu

Bodrum’dan mavi yolculuğa çıkan 17 metrelik yelkenli rüzgârda alabora oldu, 7’si Hollandalı 10 kişi ölümden döndü

A+A-

Muğla’nın Bodrum ilçesinden mavi yolculuğa çıkan 17 metre boyundaki yelkenli, rüzgârda alabora oldu: 3’ü Türk, 7’si Hollandalı 10 kişi ölümden döndü. Yan yatan yelkenlinin üzerine çıkıp yardım bekleyen, aralarında 2 de çocuk bulunan kazazedeleri, Bodrum’dan 27 mil uzaklıkta, bir turist teknesinde bulunanlar kurtardı.
Bodrum’dan dün saat 11.00 sıralarında, 7 Hollandalı turistle mavi tura çıkan, kaptanlığını Murat Baltutan’ın yaptığı ve 2 Türk mürettebatı bulunan ‘Jelka’ adlı yelkenli, Datça’nın Körmen Mevkii ile Yunanistan’ın İstanköy (Kos) Adası açıklarında alabora oldu. 27 mil uzaklıktaki Karaada açıklarında ters dönen, 100 bin euro değerinde ve 17 metre uzunluğundaki yelkenlinin üzerine çıkmayı başaran 2’si çocuk 7 Hollandalı turist ile kaptan ve 2 mürettebat, güvenlik güçlerinden yardım istedi. Yardım isteği, Türk Radyo ve Bodrum Sahil Güvenlik Komutanlığı’nca, bölgeye yakın olan tüm teknelere koordinatlar verilerek ulaştırıldı. Bodrum Liman Başkanı Eray Aykanat ile Bodrum Su Sporları ve Cankurtarma Derneği Başkanı Arif Yılmaz’ın yanı sıra çok sayıda zodyak bot da bölgeye sevk edildi.
Denizde ölüm kalım savaşı veren kazazedeler, Karaada açıklarında seyreden ve hızla bölgeye giden 24 metre uzunluğundaki, kaptan Nedim Çetin yönetimindeki ‘Gülden Irmak’ adlı yat tarafından kurtarıldı. Yata alınan 10 kişi Bodrum Limanı’na getirildi. Hollandalı tarih öğretmeni Marienne Bulderberg (45), “Rüzgâr birden şiddetlendi ve tekne aniden yan yattı. Çok korktuk, ancak kaptanın tecrübesi ve bizi su üstünde tutup yatın üzerine çıkarması sonucu boğulmaktan kurtulduk” dedi. Kaptan Murat Baltutan ise kazanın bir teknik donanımdan kaynaklanmış olabileceğini belirtti.
Soruşturma başlatıldı
Ters dönen ve Datça açıklarına sürüklenen Jelka adlı yelkenliyi kurtarma çalışmalarına başlandığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Bodrum Liman Başkanlığı’nın da kazayla ilgili soruşturma başlattığı bildirildi.

Bu haber toplam 799 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.