1. HABERLER

  2. DENİZ KAZALARI

  3. Kumburgaz’daki deniz bisikleti faciasında İDO kaptanı da suçlu
Kumburgaz’daki deniz bisikleti faciasında İDO kaptanı da suçlu

Kumburgaz’daki deniz bisikleti faciasında İDO kaptanı da suçlu

Kumburgaz’da 5 kişinin hayatına mal olan kazada bilirkişi, arama yapmayan İDO kaptanını da sorumlu tuttu.

A+A-

Gazete Vatan'ın haberine göre, Bilirkişi, Kumburgaz’da 5 gencin hayatına mal olan deniz bisikleti faciasında bir yolcunun denizde birilerini gördüğünü söylemesine rağmen arama yapmayan İDO kaptanı Yavuz Yılmaz’ın da kusurlu olduğunu bildirdi.

 Kumburgaz Kamiloba sahilinde 17 Ağustos 2014 tarihinde deniz bisikletiyle açıldıktan sonra birinin cesedine ulaşılan, 4 kişinin ise hâlâ bulunamadığı olayla ilgili işletme sahibi Sinan Önügören hakkında, açılan davada bilirkişi raporu okundu. Rapora göre deniz bisikletini kiraya veren işletme sahibi Sinan Önügören asli kusurlu, deniz bisikletini kiralayan Doğan Demir, Mikail Çelik, Şükrü Kahraman ve Yusuf Büyükizgi ile kaybolduktan bir hafta sonra cesedi Marmara Adası sahilinde bulunan Serdar Demir’in de tali kusurlu oldukları belirtildi. 

Belediyeler idari açıdan sorumlu 

Raporda ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Küçükçekmece Belediyesi’nin de kazadan dolayı idari sorumluluklarının bulunduğu görüşüne yer verildi. Raporda, bir yolcunun denizde birilerini gördüğünü söylemesine rağmen gerekli aramayı yapmadığı iddia edilen İDO kaptanı Yavuz Yılmaz’ın, “Temel aramayı yapmayarak ve ilgililere usulüne uygun olarak haber vermeyerek ‘Denizde Can ve Mal Güvenliği Kanununa muhalefet’ ettiği belirtildi. 

 Duruşmada söz alan tutuksuz sanık Sinan Önügören’in Avukatı Lütfullah Hasan Doğruyol, müvekkilinin duruşmalardan vareste tutulmasını istedi. Doğruyol’un bu isteğini reddeden mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi. Kumburgaz’da 2014 yılında meydana gelen olayda 5 genç deniz bisikletiyle açıldıktan sonra bir daha kendilerinden haber alınamamıştı. Gençlerden sadece Serdar Demir’in cansız bedenine ulaşılabilmişti.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3939 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.