1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kumsalda yalınayak dolaşılacak
Kumsalda yalınayak dolaşılacak

Kumsalda yalınayak dolaşılacak

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Derince sahilinde yapımına başlanacak olan sahil düzenlemesini yerinde inceledi.

A+A-

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Derince sahilinde yapımına başlanacak olan sahil düzenlemesini yerinde inceledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin kent genelindeki sahil düzenlemelerinden biri olan Derince sahilindeki proje öncesinde yer düzenleme çalışmalarına başlandı. Derince 60 Evler ile Körfez Tütünçiftlik arasındaki sahil düzenlemesiyle uzun yıllardır atıl durumda bulunan 85 bin metrekare alan yenilecek ve Kocaelililerin kullanımına açılacak.

Toplam 85 bin metrekare alanı kaplayan Derince sahil düzenlemesi kapsamında yelken kulübü binası, balıkçı barınağı, iskele, büfe ve tuvalet binası inşa edilecek. Ayrıca kumsal oluşturulacak alanda yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışması da olacak. Başkan Karaosmanoğlu, Derince sahilindeki bu önemli proje öncesinde devam eden düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi. İncelemeleri sırasında Başkan Karaosmanoğlu'na Derince Belediye Başkanı Aziz Alemdar ile AK Parti Milletvekili Aday Adayı Zeki Aygün eşlik etti.

Çalışmaların başlamasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, ''Derince ile Körfez arasındaki bu alanda çok güzel bir sahilimiz var. Biz İzmit Körfezi'ne ve sahillerimize gözümüz gibi bakıyoruz. İzmit Körfezi'ni evimizin mutfağı, oturma odası gibi görüyoruz. Kocaeli'nde ise nüfusumuzun önemli bir bölümü sahillerde yaşıyor'' ifadesini kullandı. Hayata geçirdikleri ve yenilerinin yapımına devam ettikleri arıtma tesisleriyle İzmit Körfezi'ne bir damla suyun bile arıtılmadan akmaması için çalıştıklarına değinen Başkan Karaosmanoğlu, ''Çevreyi çok seviyoruz ve önem veriyoruz. Yine Körfez ile Derince arasında sınır olan Kaşkaldere Vadisi'ndeki çalışmalarımız hızla devam ediyor. Uçakla inceleme yaparken, Kaşkaldere Vadisi'ni gördüm ve burada yapacağımız bir çalışmanın çok faydalı olacağına inandım. 500 bin metrekarelik bu alanı halkımıza yakışır bir hale getirmek için kolları sıvadık. Burada yürüyüş yolları olacak, spor alanları yapılacak, oturma grupları kurulacak. Çalışmalarımız tamamlandığında yemyeşil ağaçlar arasında, cıvıl cıvıl kuşlar ötecek. Bu projeyi kendi imkânlarımızla hayata geçiriyoruz. 5-10 yıl sonra Kaşkaldere Vadisi, kocaman bir orman haline gelecek'' açıklamasını yaptı. Körfez Tütünçiftlik ile Derince 60 Evler arasında yapılacak olan sahil düzenlemesine de değinen Başkan Karaosmanoğlu, ''Sahilde yapacağımız düzenleme tamamlandığında ise bu alandaki kötü görüntü ortadan kalkacak. Yaza kadar bu sahilimiz de buraya yakışan bir hale gelecek. Karadeniz sahilinden getireceğimiz kumlarla burada kumsal bir alan oluşturacağız ve bu yaz Derinceli, Körfezli, Kocaelili hemşerilerimizle ayakkabılarımızı çıkarıp, bu kumsalda yalınayak dolaşacağız. Körfez Tütünçiftlik ile Derince 60 Evler arasındaki sahili cennet gibi yapacağız'' şeklinde konuştu.

Medya73

Bu haber toplam 726 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.