1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Kurucaşile İlçesi Ölüdeniz Gibi
Kurucaşile İlçesi Ölüdeniz Gibi

Kurucaşile İlçesi Ölüdeniz Gibi

Yeşil ve maviyi bir arada barındıran Kurucaşile, keşfedilmeyi bekliyor. Ölüdeniz'i andıran, temizliği ve ucuzluğuyla göz kamaştıran Kurucaşile, turizm patlaması yapmak için can atıyor.

A+A-

Türkiye'nin ender güzellikte yerlerinden bir olan Kurucaşile'de yatak kapasitesinin az olması, ilçeye gelen konukların konaklamasına engel oluyor. Kastamonu ile sınırda bulunan Kurucaşile ilçesine, günü birlikçi misafirler gelmeyi tercih ediyor. Sinop, Kastamonu, Ankara, Zonguldak ve Karabük illerinden bir çok yerli turist ile Almanya, ABD, İngiltere ve Fransa gibi ülkelerden de yabancı turistler geliyor.

Bartın'dan 54 kilometre mesafede olan Kastamonu'ya sınır olan Kurucaşile, temiz sahiller, harika doğa ve sıcakkanlı insanları ile turizmcileri bekliyor. Bin 800 nüfuslu Kurucaşile ilçesinin Belediye Başkanı Mehmet Zihni Sayın, kuzeyinde Karadeniz, güneyinde Bartın, doğusunda Cide ve batısında Amasra bulunan Kurucaşile'nin rakımının deniz seviyesinden bin 500 metreye kadar çıktığını, ilçenin kuzeyinde Karadeniz, güneyinde Küre Dağları uzantısı olan Karadağ, Kayaardı ve Karsaduran dağları ile çevrili olduğunu söyledi.

İlçenin bir çok turizm bölgesinden çok daha fazla güzelliklere sahip olduğunu belirten Belediye Başkanı Sayın, şöyle konuştu: "İlçemizin Karaman Meydan köyleri arasında fok balıklarına mahsus 10x10x10 ebadında kıyı mağarası var. 159 kilometrelik yüzölçümünün yüzde 40'ı ormanlarla çevrili ilçede tarım alanı yok denecek kadar az. İlçede tipik Karadeniz iklimi hakim bulunmaktadır. Buna göre kışları soğuk ve yağışlı yazları ılık ve yağışlı geçmektedir. Batı Karadeniz Bölgesi'nde keşfedilmeyi bekleyen yerlerden biridir."

İlçeye gelen konukların konaklama sıkıntısı olduğunu belirten Kurucaşile Belediye Başkanı Mehmet Zihni Sayın, şunları söyledi: "Pansiyonculuk olmaması sıkıntı oldu. Kurucaşile'de yapılması gerekiyor. Halen yapılabilir. Öğretmen Evi ve otellerdeki toplam yatak kapasitesi 100 kişilik. Gelen misafirlerin konaklama yapması imkansız gibi görünüyor. Ancak günübirlikçi misafirlerimiz ilçemize geliyor. Nüfusumuz bin 800. Ancak yaz günü ortalama 10 bin kişi ağırlıyoruz. Tekkeönü, Kapısuyu ve Kurucaşile sahilleri olmak üzere yaklaşık iki kilometrelik sahil şeridimiz var."

Kurucaşile Belediye Başkanı Sayın, ilçeye gelen konuklara son derece misafirperver davrandıklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Bunu yapmacık olarak yapmıyoruz. İçten ve samimi duygularla yapıyoruz. Burada kimin kapısını çalsanız hem karnınız doyurulur hem de size yardımcı olunur. Bizim insanlarımız yardımsever ve cana yakındır. Gelen konuklarını asla geri çevirmez. Bizim de ilçemize gelen konuklarımıza yönelik bazı hizmetlerimiz var. İlçemizin çehresini değiştirdik. Bir çok yolları onardık.

Şehrimize güzel görünüm kazandırdık. Çevremizi temiz tutuyoruz. Tüm bunların yanında duş ve plajımız ücretsiz. Ayrıca gelen konuklarımızın otomobil ve araçlarında otopark ücreti almıyoruz. Bizim için önemli olan gelen konuklarımızı iyi ağırlamak ve gelecek yıllarda onların sayesinde daha fazla misafir ağırlamaktır."

Bu haber toplam 895 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.