1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. "Lapis Lazuli Ticaret Anlaşması" Aşkabat'ta imzalandı
"Lapis Lazuli Ticaret Anlaşması" Aşkabat'ta imzalandı

"Lapis Lazuli Ticaret Anlaşması" Aşkabat'ta imzalandı

Afganistan'ı Türkmenistan, Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya bağlayacak "Lapis Lazuli Ticaret Anlaşması" Aşkabat'ta beş ülkenin temsilcileri tarafından imzalandı.

A+A-

 

Afganistan'ı Türkmenistan, Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya bağlayacak "Lapis Lazuli Ticaret Anlaşması" Aşkabat'ta beş ülkenin temsilcileri tarafından imzalandı. Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta düzenlenen 7. Afganistan Bölgesel Ekonomik İşbirliği Konferansı'nda (RECCA) imzalanan anlaşma çerçevesinde bölgedeki ülkelerin ekonomik entegrasyonu amaçlanıyor.

Anlaşmaya göre Afganistan'ın Türkmenistan sınırındaki Akina ve Turğundı kapılarından, Türkmenistan'ın Hazar Denizi kıyısındaki Türkmenbaşı limanına ulaşacak rota daha sonra Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye ulaşacak. Bakü'den ise Gürcistan'ın Poti Limanı'na yahut Bakü-Tiflis Kars demiryolu ile Kars üzerinden İstanbul limanına ulaşacak. Böylelikle Afganistan mallarının ortalama 8 günde boğazlara ulaşması hedefleniyor.

Anlaşmayı Afganistan adına imzalayan Dışişleri Bakanı Salahuddin Rabbani, Lapis Lazuli Ticaret Anlaşması'nın Afganistan'ın Avrupa ve dünya pazarlarına ulaşımı noktasında önemli bir mihenk taşı olduğunu belirtti.

Vira Haber

Bu haber toplam 9278 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.