1. HABERLER

  2. ENERJİ

  3. BP, Bruce varlıklarını Serica'ya sattı
BP, Bruce varlıklarını Serica'ya sattı

BP, Bruce varlıklarını Serica'ya sattı

İngiliz petrol şirketi BP, Kuzey Denizi’nde bulunan Bruce varlıklarını ingiliz Serica şirketine sattı.

A+A-

BP, Kuzey Denizi’nde işlettiği köprü bağlantılı üç petrol platformu olan Bruce, Keith ve Rhum alanlarını ve ilgili denizaltı altyapısını içeren varlıklarını sattı. İngiliz petrol şirketi BP, Kuzey Denizi'ndeki Bruce varlıklarındaki hisselerini Serica Energy plc'ye satmak için uzlaşıya vardığını açıkladı. Anlaşmaya göre, Serica Bruce’da yüzde 36, Keith’de yüzde 34,83, Rhum’da yüzde 50 hissenin sahibi olacak ve sahada operatör olacak.

Serica BP'ye önümüzdeki dört yıl boyunca nakit hareketi payı olarak 12,8 milyon sterlin ön ödeme yapacak. Toplamda ise BP'nin 300 milyon sterlin ödeme alması bekleniyor. Bruce varlıklarının Serica’ya devri 2018 yılının 3. çeyreğinde tamamlanacak ve 110 çalışanı ile birlikte gerçekleşecek.

BP üretim birimi başkanı Bernard Looney bu satışın, BP üretim portföyünü yenileme ve uzun vadede daha değerli varlıklara odaklanma stratejisinin bir uygulaması olduğunu kaydetti. Looney, “Kuzey Denizi’nde çalışmaya ve yatırım yapmaya devam edeceğiz. Quad 204 ve Clair Ridge gibi yeni projelerle buradaki üretimimizi 2020 yılına kadar iki kat artırarak günde yaklaşık 200.000 varile çıkarmayı bekliyoruz” dedi.

Bruce sahası 1974 yılında keşfedildi ve 1993 yılında üretime girdi, Keith 2000'de Bruce'a bağlandı. Bruce'nun 40 kilometre kuzeyinde bulunan yüksek basınçlı, yüksek sıcaklıklı bir uydu bölgesi olan Rhum ise 2005 yılında üretime geçti.

Vira Haber

Bu haber toplam 3743 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.