1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Lojistik Kolaylığı, İhracatçıların Fas Ve Tunus'a Olan İlgisini Artırdı
Lojistik Kolaylığı, İhracatçıların Fas Ve Tunus'a Olan İlgisini Artırdı

Lojistik Kolaylığı, İhracatçıların Fas Ve Tunus'a Olan İlgisini Artırdı

Ares Logistics Üst Yöneticisi (CEO) Engin Kırcı, uluslararası ticaret ve lojistikte ortaya çıkan yeni arayışlara ilişkin bilgiler paylaşarak, özellikle pandemi süreciyle birlikte ihracatçının Avrupa'ya alternatif pazar arayışının hızlandığını belirtti.

A+A-

Türkiye’den Kuzey Afrika ülkelerine yapılan ihracatın her geçen gün arttığını söyleyen Kırcı, Türkiye’den Ro-Ro çıkışlarıyla teslimat sürelerinin kısaldığını, Fas ve Tunus'un ihracatçı için potansiyeli oldukça yüksek bir pazar olarak öne çıktığını açıkladı.

 

Kırcı, "TÜİK verilerine göre Kuzey Afrika ülkelerine yapılan ihracat bu yılın ilk 8 ayında 5,4 milyar dolar oldu. Aynı dönemde Fas ve Tunus’a yapılan ihracat da 1,7 milyar dolara ulaştı. Ares Logistics olarak bu ülkelere yaptığımız taşıma sayıları da her geçen dönem artış gösteriyor." diye konuştu.

 

Lojistik açıdan kolay ulaşılabilen noktaların yeni ihracat pazarı olmaya daha yakın olduğunu belirten Kırcı, "Türkiye’nin Avrupa ülkelerine yakınlığı ihracatçılar için önemli bir sebep oluşturuyor. Yeni lojistik rotaları ve yatırımlarımız ile Kuzey Afrika ülkeleri de ihracatçıya en az Avrupa kadar yakın." dedi.

 

KUZEY AFRİKA ÜLKELERİ İHRACATÇI KADINLAR İÇİN DE CAZİP

 

DFDS ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği'nin (KAGİDER) birlikte başlattığı ‘Kadın İçin Taşıyoruz’ projesinin tamamlayıcı lojistik partnerleri arasında olduklarını hatırlatan Kırcı, kadın girişimcilerin ihraç ürünlerini Kuzey Afrika ülkelerine de bu proje kapsamında ücretsiz taşıdıklarını belirtti.

 

Kırcı, Fas ve Tunus’un, ihracatçı kadınlar için de cazip bir alternatif olarak öne çıktığını sözlerine ekledi.

 

Vira Haber

Bu haber toplam 18121 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.