1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Lübnan: Limanları Rusya'ya açarız
Lübnan: Limanları Rusya'ya açarız

Lübnan: Limanları Rusya'ya açarız

Lübnanlı general Hişam Caber, Lübnan limanlarını Rus gemilerine açabileceklerini kaydederek İsrail ile  yaklaşık 860 kilometrekarelik deniz sahası anlaşmazlığına mesaj verdi.

A+A-

İsrail'in güney sınırına duvar inşa etmesine karşı olduklarını belirten Lübnanlı general Hişam Caber, İsrail'in eylemine direnmek için askeri ve diplomatik yöntemleri kullanabileceklerini belirterek gözdağı verdi. Caber, Lübnan limanlarını Rus gemilerine açabileceklerini de kaydederek yaklaşık 860 kilometrekarelik deniz sahası anlaşmazlığına mesaj verdi.

Caber, "Gerekli görülmesi halinde Lübnan, İsrail'in inşa faaliyetine hem askeri hem de diplomatik yöntemlerle karşılık verecek. İsrail ile herhangi bir çatışma yaşanması söz konusu değil, biz topraklarımızı korumakla ilgileniyoruz" dedi.

Sputnik'in haberine göre İsrail yönetiminin Lübnan'ın karşılık verebileceğini anladığını söyleyen Caber şöyle devam etti: "Bu nedenle İsrail, petrol ve gaz bakımından zengin olan ihtilaflı kıyı bölgelerine platform kurmadı. İsrail, Hizbullah'ın füzelerinden çekiniyor. Bu füzeler, gerek duyulursa, İsrail'in tesislerini imha edebilir."

ASKERİ ALANDA İŞBİRLİĞİ

Öte yandan Caber, askeri alanda uzun süredir yardım önerisinde bulunan Rusya ile işbirliğini genişletebileceklerini ifade etti.

Lübnan'ın havalimanlarını ve deniz limanlarını Rusya'ya açabileceğine işaret eden general, Rusya ile askeri işbirliğini genişletmenin son derece olduğunun altını çizdi.

680 KİLOMETRELİK DENİZ SAHASI ANLAŞMAZLIĞI

Lübnan ile İsrail arasında, yaklaşık 860 kilometrekarelik deniz sahası anlaşmazlığı sürüyor. Bu bölgenin kıta sahanlığında her iki ülke de hak iddia ediyor.

İsrail, Lübnan hükümetinin lisanslama sürecine başladığı beş bloktan üçünün, İsrail kıta sahanlığı sınır bölgesinde yer aldığını iddia ediyor.

İsrail, Lübnanlı yetkililerden gelen itiraz ve endişe açıklamalarına rağmen iki ülke sınırındaki duvar inşasına devam ediyor.

Vira Haber

Bu haber toplam 5864 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.