1. HABERLER

  2. DZKK

  3. Hindistan’ın üçüncü denizaltısı da suyla buluştu
Hindistan’ın üçüncü denizaltısı da suyla buluştu

Hindistan’ın üçüncü denizaltısı da suyla buluştu

Hindistan'ın Mumbai'deki Mazagon Tersanesi'nde inşa edilen ve INS Karanj olarak adlandırılan denizaltının 2019 yılında Hint Deniz Kuvvetleri'ne teslim edilmesi planlanıyor.

A+A-

Hindistan'ın Mumbai'deki Mazagon Tersanesi'nde inşa edilen üçüncü Scorpene Sınıfı denizaltısı geçtiğimiz günlerde denize indirildi. INS Karanj olarak adlandırılan denizaltının 2019 yılında Hint Deniz Kuvvetleri'ne teslim edilmesi planlanıyor.

Mazagon Tersanesi, 2005 yılında imzalanan 3,46 milyar Dolar'lık teknoloji transferi sözleşmesi kapsamında, Fransız DCNS firması ile iş birliği içinde altı adet denizaltı inşa edecek. INS Kalvari adlı ilk denizaltı Hint Deniz Kuvvetleri'ne Eylül 2017'de teslim edildi ve Aralık 2017'de hizmete girdi. İkinci denizaltı INS Khanderi'nin ise deniz denemelerinin tamamlanmasının ardından 2018 yılının ortalarında hizmete girmesi planlanıyor.

Hindistan Deniz Kuvvetleri Komutanı  Amiral Sunil Lanba denizaltının bir yıl titiz testlerden geçirileceğini söyledi. 

Hindistan Başbakanı Narendra Modi  ise teslim töreninde yaptığı konuşmada geçen ay Akrep sınıfı denizaltı Kalvari'nin Hint Kuvvetleri Deniz Kuvvetleri'ne teslim edildiğini,  ülkenin savunmaya hazırlığının teşvikinin büyük bir adım olduğunu belirtti.

hindistan_denizalti.jpg

hindistan_denizalti1.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 9494 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.