Mahmur Övür "Vira 10 yaşında"

Mahmur Övür "Vira 10 yaşında"

Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür, Vira Dergisi'nin 10.yıl kutlamalarını köşesinde değerlendirdi.

A+A-

Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür, Vira Dergisi'nin 10.yıl kutlamalarını köşesinde değerlendirdi. Mahmut Övür'ün anlamlı yazısını sizlerle paylaşıyoruz...

"Vira 10 yaşında

 

Siyasi önyargıları yıkıp, zenginliklerimize bakamadığımız için hiçbir şeyimizi tam anlamıyla değerlendiremiyoruz. O değerlerden biri de üç yanımızı saran denizlerimiz… Birkaç gün önce Beşiktaş'taki Deniz Müzesi'nde denizciliğe gönül vermiş Vira dergisinin 10. yılı kutlamaları vardı.

Vira Dergisinin Genel Yayın Yönetmeni Hakkı Şen ve Genel Koordinatörü Ayşe Olcay ikilisi hem deniz tarihimizin derinliklerinde nasıl iz sürdüklerini, hem de denizlerimizdeki güzellikleri bize anlattılar… 

Kutlamaya katılan denizseverler arasında Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan, Armatörler Birliği Başkanı Erol Yücel ve ünlü işadamı Eşref Cerrahoğlu gibi isimler de vardı.

Denizcilikte geç kalsak da fırsat çıktığında neler yapıldığını 2008 krizi öncesi gördük. Peki şimdi ne durumdayız? 

Bir işadamı şöyle diyor: "Taşımacılıkta Türk bayraklı gemiler dünyada önemli bir noktaya geldi. Kara listeden beyaz listeye geçtik. Ancak 100 bin kişi istihdam edildiği tersanecilik bitti. Hükümetin denizcilik sektörünü yeniden ele alması gerekiyor." 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1593 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.