1. HABERLER

  2. DENİZ KAZALARI

  3. Manavgat ırmağında tur teknesi yan yattı
Manavgat ırmağında tur teknesi yan yattı

Manavgat ırmağında tur teknesi yan yattı

110 kişi kapasiteli tur teknesi bakımının tamamlanmasının ardından 4 gün önce Manavgat Irmağına indirildi. Tekne tur için hazırlanırken ırmakta yan yattı.

A+A-

Antalya'nın Manavgat ilçesinde bakımı yapıldıktan sonra ırmağa indirilen Arap Baba 2 isimli tur teknesi Manavgat Irmağı'nda su seviyesinin düşmesi nedeniyle yan yattı.

ZARAR 80 BİN LİRA

Olay, Manavgat Kum mevkiinde tekne imalat ve bakımının yapıldığı çekmek yerlerinden birisinin önünde yaşandı. 2017 Kasım ayında bakım için karaya çıkarılan Arap Baba 2 isimli 24 metrelik tur teknesi bakımının tamamlanmasının ardından 4 gün önce Manavgat Irmağı'na indirildi. Tekne tur için hazırlanırken ırmakta yan yattı. Tekne vinç ve iş makineleri tarafından uzun uğraşlar sonunda kaldırıldı. Teknedeki 80 bin liralık hasar oluştuğu ileri sürüldü.

SIKINTI BÜYÜYOR

Tekne bakım ve imalatı işletmecisi Ramazan Taş, barajların gelişi güzel su kesintisi yapması nedeniyle Manavgat Irmağı'nda ve Manavgat'ta istenilmeyen olayların yaşandığını iddia etti. Taş, "Son 1 ay içerisinde 4 kişi boğuldu. Daha 3 yıl öncesine kadar turistler Manavgat Irmağı'nda tur yapmak için yarışırken bugün turistler tura çıkmıyor. Irmağın sürekli yükselip düşmesi nedeniyle balık ve kuş nesli tükeniyor. Barajlardan keyfi olarak gelişi güzel su bırakılması turizmi bitirdiği gibi doğal yaşamı da bitiriyor. Şelaleye gelen turistler bir gün şelaleyi sular altında görürken diğer gün şelalede su olmuyor. Geçen yıl milyonlarca balık telef oldu. Yetkililerin bu işe dur demelerini su işini düzene sokmalarını istiyoruz" dedi.

Vira Haber

 

Bu haber toplam 8263 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.