1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Manyas Kuş Gölü kiraya verildi
Manyas Kuş Gölü kiraya verildi

Manyas Kuş Gölü kiraya verildi

Balıkesir Tarım Müdürlüğü, Manyas Baraj Gölü ve Kuş Gölü'nü 5 yıllığına kiraya verdi.Gölette sazan balığı, tatlısu kefali, havuz balığı, kızılkanat, yayın balığı, inci balığı ve turnabalığı stoğu 1 milyon 11 bin 697 kg

A+A-

Balıkesir Tarım Müdürlüğü, Manyas Baraj Gölü ve Kuş Gölü'nü 5 yıllığına kiraya verdi.Balıkesir İl Tarım Müdürü Engin Sancı yaptığı açıklamada, Manyas Baraj Gölü'nü yıllık 6 bin 100 TL bedel ile 5 yıllığına S.S. Salur Kızılköy Belediyeleri ile Akçaova, Gölyaka ve Hamamlı Köyleri Su Ürünleri Kooperatifi'ne kiralandığını kaydetti. Sancı, bin 812 hektar alanı kaplayan Manyas Baraj Gölü'nde yılda toplam 15 bin sazan balığı, tatlısu kefali, havuz balığı, kızılkanat, yayın balığı, inci balığı ve turnabalığı avlanmasının beklendiğini söyledi.

Kuş Gölü'nün de yıllık 14 bin 500 TL bedelle 5 yıllığına S.S Bereketli Köyü Kuş Gölü Su Ürünleri Kooperatifi'ne kiraya verildiğini açıklayan Sancı, göletteki sazan balığı, tatlısu kefali, havuz balığı, kızılkanat, yayın balığı, inci balığı ve turnabalığı stoğunun ise 1 milyon 11 bin 697 kg olduğunu sözlerine ekledi. 

Bu haber toplam 891 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.