1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. Milli yelkenci Çağla olimpiyat yolcusu
Milli yelkenci Çağla olimpiyat yolcusu

Milli yelkenci Çağla olimpiyat yolcusu

Okan Üniversitesi Mimarlık bölümü öğrencisi, milli yelkenci Çağla Dönertaş, Londra Olimpiyatlarına gidiyor.

A+A-

Milli yelkenci, 21 yaşındaki Çağla Dönertaş, 14 yaşında, Marmaris’te tekne tamirciliğiyle uğraşan deniz tutkunu babasının desteğiyle başlamış yelken sporuna. 2009’da üniversite sınavına hazırlanırken 1 yıl yelkene ara vermiş sadece. Yelkene başladığında 1 hafta içinde kendisine bir tekne verdiklerini söyleyen Çağla bakın o günleri nasıl anlatıyor:

“Başlangıçta kurs dönemi 15 gün oluyor ve bu 15 günde bazı sporcular hala tekneyi kullanamıyor. Ama ben bir haftada kendi teknemi almaya hak kazanmış, hatta başkalarına da eğitim vermeye başlamıştım. Ama olimpiyatlara için çok çalıştım.

Çok spor yaptım ama yelkene daha farklı bağlandım

6-7 yaşında yüzmeye başladım. Yaklaşık 4 yıl yüzdüm. Daha sonra basketbol, voleybol oynadım, tenisi denedim. Ama yelken farklıydı benim için. Bırakamadım. Bırakmak istediğim zamanlar oldu ama çok özledim bırakamadım. İyi ki de bırakmamışım. Ben Marmaris’te başladım yelkene. Şuan ailem hala orda yaşıyor. Bizimkilere soruyorlarmış “çocuğu hangi spora verelim, yelkene başlatalım mı?” diye. Benden sonra bizim orda en az 10 kişi yelkene başlamış. Bu sadece bizim orda ama yelken sporunda başlamada genel olarak da bir artış var zaten.

Göçebe hayatı yaşıyorum

Okan Üniversitesinde Mimarlık Bölümünde okuyorum. 2 yıldır her ayın sadece 10 gününü Türkiye’de geçirebiliyorum. Onun dışında yurt dışında farklı ülkelerde kamplar antrenmanlar var. Göçebe hayatı yaşıyorum bildiğiniz. Bu yoğun tempo okulla birlikte yürümüyor. Olimpiyatlara hazırlandırdığım için 2 yıldır okulu dondurdum.

Derece şansım az

Sabah 09.00’dan akşam 18.00’e kadar çalışıyorum. Sabah evden çıkıyorum bisikletle kulübe gidiyorum. 10.00’da antrenmanım başlıyor. Böyle günümü bitiriyorum. Bunun dışında kamplar var tabi. Bu benim ilk olimpiyatım ve 2 senedir hazırlanıyorum. Benim rakiplerim genelde 80 doğumlu kadınlardan oluşuyor. Rakiplerim neredeyse 3. olimpiyatlarına hazırlanıyorlar, bu sebeple derece şansım biraz az. 

Bu haber toplam 1020 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.