1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Marmara'ya yeni rampalar inşa edilecek
Marmara'ya yeni rampalar inşa edilecek

Marmara'ya yeni rampalar inşa edilecek

UDH Bakanı Lütfi Elvan "Marmara Denizi'nin güney kesiminde ve kuzeyindeki bazı yerlerde yeni rampalar düşünüyoruz. Taşımacılık açısından tırların ve çekicilerin trafiğe girmeden denize aktarılmasına yönelik bir takım tedbirler alıyoruz." dedi.

A+A-

Bakan Lütfi Elvan, Vodafone Türkiye ana sponsorluğunda Capital ve Ekonomist Dergileri öncülüğünde düzenlenen CEO Club Buluşması'nda katılımcıların sorularını yanıtladı.

Bakan Elvan, "Karayolu ve demiryolu projelerinin yanında denizyoluna bakış nasıl?" şeklindeki soru üzerine "Denizyolunun taşımacılıkta kullanımına yönelik çalışma başlattık. 1,5 aydan beri çalışıyorlar. İstanbul'da özellikle denizyolu taşımacılık oranının oldukça düşük olduğunu görüyoruz. Bunu artırma yönünde bazı çalışmalarımız var. Örneğin, özellikle trafiğin hafifletilmesi açısından Marmara Denizi'nin güney kesiminde ve kuzeyindeki bazı yerlerde yeni rampalar düşünüyoruz. Taşımacılık açısından tırların ve çekicilerin trafiğe girmeden denize aktarılmasına yönelik bir takım tedbirler alıyoruz. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. İleride paylaşacağız" cevabını verdi.

Türkiye'deki tersanelerin kapasitenin oldukça düşük olduğuna da değinen Elvan, çok sayıda irili ufaklı tersane olduğunu, bunların işletme yönetiminin gözden geçirilmesi ve bütün halinde bakılması gerektiğini dile getirdi.

Tekirdağ üzerinden Çanakkale'ye ve buradan da Balıkesir'e kadar uzanan bir otoyol projelerinin bulunduğuna da değinen Elvan, projeyi İstanbul'un trafiğine çok önemli bir katkı yapacak olmasından dolayı çok önemsediklerini dile getirdi.

Elvan, projenin tamamlanmasıyla Ege Bölgesi'nden ve Orta Anadolu'nun batısından Trakya'ya ve yurtdışına çıkmak isteyen araçların İstanbul'dan geçmek zorunda kalmayacaklarına dikkati çekerek, projeye demiryolu hattı ilave ettiklerini ve tamamlanmasının ardından ihaleye çıkmayı hedeflediklerini söyledi.

İzmit Körfez Geçişi, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli ve İstanbul'daki metro hatları projelerinde gelinen noktayı anlatan Elvan, Sabiha Gökçen Havaalanını Kaynarca'ya bağlayacak olan metro projesinin de ihalesine çıktıklarını kaydetti.

Bakan Elvan, bir katılımcının "Marmara Bölgesi'nin nüfus açısından yükünü hafifletecek projeniz var mı? sorusuna, "Marmara Bölgesi nüfus itibarıyla çok yoğunlaştı. İnsanların Marmara'ya yerleşmelerinin, gidiş gelişlerinin engellenmesi gibi bir şey söz konusu değil ama biz bakanlık olarak şunu yapmak istiyoruz; Marmara Bölgesi'nde otoyol itibarıyla bir ring oluşuyor. Bunu uzun vadede sadece otoyol için değil demiryolu için de oluşturmak istiyoruz" şeklinde yanıt verdi.

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1130 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.