1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Marmaris’te kayıp torpido alarmı
Marmaris’te kayıp torpido alarmı

Marmaris’te kayıp torpido alarmı

Muğla’nın Aksaz Üs Komutanlığı bölgesinde 8 Ocak’ta eğitim amaçlı planlı tatbikatlarından birinin icrası sırasında hedefi şaşan torpido kayboldu. Askeri yetkililer tedbirli olunmasını istedi

A+A-

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın Muğla’nın Aksaz Üs Komutanlığı bölgesinde 8 Ocak’ta eğitim amaçlı planlı tatbikatlarından birinin icrası sırasında belirli bir senaryo dahilinde eğitim atışları yapıldı.

Vatan'ın haberine göre, atışlar sırasında ise savaş gemilerinden birinden ateşlenen torpido kayboldu. Hedeften şaşan torpidonun arızasının tespiti ve benzer sorunların yaşanmaması için tatbikattan sonra askeri personelce bölgede bir hafta boyunca arama yapıldı. Ancak kayıp torpido bir türlü bulunamadı. Askeri yetkililer turizm bölgesi olması nedeniyle durumu Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkililerine bildirdi. Deniz Kuvvetleri, bölgedeki özel yatlar ile liman bölgesine yanaşan gemiler ile balıkçılık yapan teknelerin de durumdan haberdar edilmesini istedi.

PATLAYICI ÖZELLİĞİ YOK AMA...

Askeri yetkililer torpidonun sivillerce de bulunması halinde askeri yetkilileri beklenmesini istedi. Torpidonun tatbikatlarda kullanılan cinste olduğu ve patlayıcı özelliğinin olmamasına karşın hareket kabiliyetini sağlayan gazların zehirli olduğunun altı çizildi.

Vira Haber

Bu haber toplam 4991 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.