1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Su altı fotoğrafçıları kurumsal bir temsilciye kavuştu
Su altı fotoğrafçıları kurumsal bir temsilciye kavuştu

Su altı fotoğrafçıları kurumsal bir temsilciye kavuştu

Su Altı Fotoğrafçıları ve Filmcileri Derneği (SUFOD) 1. olağan genel kurulu İstanbul’da gerçekleştirildi. Yeni yönetim kurulu oy birliği ile seçilerek Ateş Evirgen’in başkanlığında görevine başladı.

A+A-

Ülkemiz su altı fotoğrafçılığının ve filmciliğinin evrensel ölçekte çağdaş bir seviyeye gelebilmesini derneğin vizyonu olarak belirlediklerini ifade eden derneğin kurucu başkanı Ateş Evirgen, başlıca amaçlarını amatör ve profesyonel amaçlar için su altı fotoğraf ve filmciliği konusunda uluslararası ölçekte referans alınacak çalışmalar yapmak şeklinde ifade etti. Evirgen, çevre duyarlılığına sahip, yeterli bilgi ile donanmış ve birikimini bu alanda kullanacak kişilerin bir dernek çatısı altında bir araya gelmesinin önemli olduğunu belirterek, kurs, seminer, çalıştay gibi etkinlikler düzenleyeceklerini, Türkiye’nin sualtı görüntü envanterini çıkartacaklarını ve geleceğin sualtı görüntüleme uzmanlarının yetişmesine kurumsal bir çerçevede yardımcı olacaklarını vurguladı.

“Denizlerimizin altı da vatanımız!”

2017 yılında kurulan SUFOD’un günümüz koşullarında ertelenemez bir ihtiyaçtan doğduğunu belirten Evirgen, “Denizlerimiz her türlü yöntemle dur durak bilmeden av yaptığımız, kirlettiğimiz ve tüm bunların neticesinde artık ne yazık ki acilen savunulması gereken bir duruma düşmüş zenginliğimizdir. Oysa ki vatan, sadece üzerinde yaşadığımız bir kara parçasından ibaret değil. Tıpkı karadaki endemik bitkiler gibi, Türkiye’nin denizlerinde de yalnızca bizim sularımıza özgü pek çok canlı var. Denizlerimizin altı da, üstü de aziz vatanımızın değerli bir parçasıdır. Bu alanı savunmak, güzelliklerini belgelemek ve tanıtmak, bilimsel araştırmalara, sualtı fotoğraf yarışmalarına destek vermek sualtı görüntülemesine gönül vermiş bizler için salt bir hobi değil aynı zamanda asli bir görevdir. SUFOD ülkemizin deneyimli ve değerli sualtı fotoğrafçılarını ve filmcilerini bir araya getirmeye devam edecektir. Derneğimizin bölgesel düzeydeki temsilcilerinin ve alt komitelerinin tespiti de önümüzdeki günlerde yapılacak” dedi.

Vira Haber

Bu haber toplam 9223 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.