1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Mavi Bayrak Adayı Plaj ve Marinalar Belirlenecek
Mavi Bayrak Adayı Plaj ve Marinalar Belirlenecek

Mavi Bayrak Adayı Plaj ve Marinalar Belirlenecek

Muğla’nın Marmaris ilçesinde, Mavi Bayrak Ödülü'ne aday plaj ve marinaları belirleyecek ulusal jüri toplandı.

A+A-

 Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Epikmen, Türkiye'nin 2016 yılı Mavi Bayrak Ödülü alacak plaj ve marinaları değerlendirmek için gerçekleştirilecek toplantı öncesi AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Mavi bayrak almak için uluslararası toplantıya girecek bayrak sayısını belirlemek üzere bir araya geldiklerini belirten Epikmen, "Mavi bayrak uluslararası bir ödül olarak diğer ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de aranan bir marka özelliğini her geçen yıl arttırarak korumaktadır. Tur operatörlerinin yanında tatil programı yapanlar mavi bayraklı plajları daha çok tercih eder duruma gelmişlerdir" dedi.

Epikmen, mavi bayrak kuralları kapsamında başvuruların TÜRÇEV'e yapıldığını kaydetti.

TÜRÇEV'in dosyaları mavi bayrak kriterleri açısından değerlendirerek uygun plaj ve marina dosyalarını ulusal jüriye sunduğunu anlatan Epikmen, şöyle devam etti:

"Ulusal jüri tarafından uygun görülen aday plaj ve marinalara ilişkin bilgi ve belgeler daha sonra merkezi Kopenhang'da olan Uluslararası Çevre Eğitim Vakfına (FEE) gönderilmektedir. Uluslararası koordinasyon gerekli değerlendirmeyi yaptıktan sonra, 2016 Nisan'ın üçüncü haftasında toplayacağı belgeleri uluslararası jüriye sunuyor. Böylece 2016 yılı içinde ödüle hak kazanan plaj ve marinalar belirlenerek mayısın ilk haftası açıklanmaktadır."

Dünya sıralamasında mavi bayraklı plajlarda üst sıralarda yer almayı beklediklerini vurgulayan Epikmen, kamu ve özel sektörden konuya ilişkin çok büyük destek gördüklerini bildirdi.

Özellikle Kültür ve Turizm Bakanlığının birçok ilde arıtma tesisleri yaptığını dile getiren Epikmen, "Dolayısıyla da bu illerde ve özellikle Karadeniz’de yeni mavi bayraklarımız dalgalanıyor. Önümüzdeki yıl bu sayıyı da arttırmak istiyoruz" diye konuştu.

ViraHaber

Bu haber toplam 1678 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.