1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Türk turizmine Almanya morali
Türk turizmine Almanya morali

Türk turizmine Almanya morali

Dünyanın en önemli denizcilik fuarı BootDüsseldorf 2016, kruvaziyer turizmindeki arka arkaya yaşanan iptaller nedeniyle yeni sezona endişeli hazırlanan Türk turizmine moral verdi.

A+A-

 60 ülkeden 2 bine yakın katılımcının yer aldığı Fuar’da, ziyaretçiler Türk firmalarının stantlarına büyük ilgi gösterdi. İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nin “ComeSurfTurkey” sloganıyla yer aldığı Fuar’da, Ayvalık, Dikili, Çeşme, Kuşadası ve Ege kıyılarının deniz turizmi potansiyeli tanıtılıyor. Çeşme Kaymakamlığı, Dikili Belediyesi, Ayvalık Belediyesi ve Çeşme Belediyesi’nin yer aldığı DTO İzmir Şubesi’nin standını her gün binin üzerinde kişi ziyaret ediyor. Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran ile Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, 23-31 Ocak tarihlerinde açık kalacak ve 250 bine yakın ziyaretçinin beklendiği Fuar’da uluslararası tur operatörleri, katılımcılar ve ziyaretçilerle bir araya gelerek, Türkiye’nin tarih zenginliğini, doğal güzelliğini ve deniz turizmi imkanlarını anlattı.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, dünyanın en önemli deniz turizmi buluşmasına Türkiye’nin damgasını vurduğunu belirterek, BootDüsseldorf Fuarı’nın marinalardan dalış kulüplerine, otelcilerden sörfçülere kadar herkese moral verdiğini söyledi. Güvenlik endişesi nedeniyle Türkiye’ye yönelik tereddütlerin azaldığına dikkat çeken Öztürk, “Almanya’dan ülkemize 5.5 milyona yakın turist geliyor. Alman turistlerin aklına Türkiye deyince sadece güneş, kum, deniz gelmiyor. Turizmciler windsörf, kite sörf, dalış, mavi yolculuk gibi alternatif turizmi de istiyor. Bu nedenle Türkiye’den vazgeçmeyeceklerini ifade ediyorlar” dedi. Fuarda her anı ve fırsatı çok iyi değerlendirerek tanıtım yapmaya çalıştıklarını belirten Öztürk, ziyaretçilere Türkiye’nin tüm kıyılarını harita üzerinde nokta nokta anlattıklarını vurguladı. Öztürk, “Çeşme’nin tanıtımı için Almanya’nın önde gelen dalış dergilerinden Taucher Net ile görüştüklerini de söyledi.

ViraHaber.com




Bu haber toplam 1438 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.