1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. ‘Mavi Marmara' İskenderun'da
‘Mavi Marmara' İskenderun'da

‘Mavi Marmara' İskenderun'da

Gazze'ye yardım götüren filodaki 3 gemiden biri olan ve İsrail'in kanlı baskın yaptığı ‘Mavi Marmara' gemisi, bu sabah Hatay'ın İskenderun Limanı'na ulaştı.

A+A-


İsrail’in Hayfa Limanı’ndan dün akşam römorkör tarafından çekilerek alınan ‘Mavi Marmara' gemisi, İskenderun Limanı'na yaklaştığında 2 römorkörün da desteğiyle limana yanaştı. İsrail'in el koyduğu filodaki diğer 2 gemiden ‘Defne-Y’ adlı gemi de dün gece limana ulaşmıştı. ‘Gazze’ gemisinin de bugün öğle saatlerinde gelmesi bekleniyor.

Gemilerde İskenderun Cumhuriyet Savcılığı'nda bilirkişilerle birlikte inceleme yapılacağı, hazırlanacak raporun, açılacak davalarda da kullanılacağı, sigorta şirketlerinin eksperlerinin de hasarla ilgili çalışma yapacakları belirtildi.

Defne-Y Gemisinde Makineler Kapalı, Elektrik Sistemi Ve Irgatlar Çalışmıyor
İskenderun Liman İşletme Müdürü Cumhur Öztürkler, İskenderun Limanı'na gelen Gazze'ye yardım götüren gemilerden Defne-Y'nin makinelerinin kapalı olduğunu, elektrik sisteminin çalışmadığını belirterek, “Tamamen römorkörler marifetiyle yanaştırdık” dedi.

Öztürkler, geminin limana yanaştırılması işlemleri sonrası yaptığı açıklamada, İsrail'in Hayfa Limanı'ndan dün TSİ ile 17.30'da hareket eden “Doğançay 20” römorkörünün çektiği Defne-Y gemisinin, güvenli şekilde limana yanaştığını kaydetti.

Geminin etrafını bariyerlerle çevirip, emniyet tedbirleri aldıklarını belirten Öztürkler, “Defne-Y gemisinde makineler kapalı, elektrik sistemi ve ırgatlar çalışmıyor. Tamamen römorkörler marifetiyle yanaştırdık” dedi.

Öğlen saatlerinde ise Gazze gemisinin limana ulaşmasını beklediklerini ifade eden Öztürkler, “Pazar günü 18 kişilik bir Türk heyeti gelip incelemelerde bulunacak. Pazartesi ya da hafta içi bir gün Birleşmiş Milletlerden bir heyet gelip inceleme ve hasar tespiti yapacak” diye konuştu.

Gemiyi getiren Geman Denizcilik adlı acentanın sahibi Murat Taş ise “Şu anda beklemedeyiz. Gemiye çıkamıyoruz, resmi incelemelerden sonra çıkabileceğiz. Heyetlerin incelemesinden sonra çıkan raporlar doğrultusunda geminin akıbeti belli olacak. Raporlar Dışişleri Bakanlığına aktarılacak. Onlar da gerekli çalışmayı yapacak” dedi.

Bu haber toplam 852 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.