1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Deniz temizlik kampanyası sona erdi
Deniz temizlik kampanyası sona erdi

Deniz temizlik kampanyası sona erdi

‘Temiz Deniz - Güzel Akçay’ projesi kapsamında başlatılan, su altı yaşamı ve halk sağlığını tehdit eden atıkların temizlenmesine yönelik etkinlik sona erdi.

A+A-

Akçay ve Akçay Kent Konseyi Başkanlığı tarafından ‘Temiz Deniz - Güzel Akçay’ projesi kapsamında başlatılan, su altı yaşamı ve halk sağlığını tehdit eden atıkların temizlenmesine yönelik etkinlik sona erdi.

Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Akçay Belediyesi ve Akçay Kent Konseyi Başkanlığı tarafından ‘Temiz Deniz - Güzel Akçay’ projesi kapsamında ‘Denizlere Çöp Atma, Hayallerini Kirletme’ sloganı ile 30 Temmuz 2010 tarihinde başlatılan, su altı yaşamı ve halk sağlığını tehdit eden atıkların temizlenmesine yönelik etkinlik, sona erdi. Denizden çıkartılan atıklar kordon boyunda sergilendi.

Akçay Belediyesi, Akçay Kent Konseyi Başkanlığı ile Akçay Körfezi Su Ürünleri Kooperatifi ve Altınoluk Gençlik ve Su Sporları Kulübü’nün iş birliğinde deniz temizliği kampanyası, 7 günlük çalışmanın ardından tamamlandı. Yapılan dalışların ardından denizin içinden çıkartılan plastik poşetler, kağıt ambalaj malzemeleri, teneke kutular, cam şişeler kordon boyunda sergilendi.

Akçay Belediye Başkanı ve aynı zamanda Akçay Kent Konseyi Başkanı olan Cahit İnceoğlu, konu ile ilgili olarak, “Bu etkinliği düzenlemekle, Akçay Beldemizin yaşam hareketliliği yönünden en yoğun bölgelerinden birisi olan iskele bölgesi su altı yaşamını tehdit eden atıkların (şişe, naylon poşet, kutu gb.) belli bir ölçüde de olsa temizlenmesi ve su altı yaşamı ile halk sağlığını korumayı hedefliyoruz. Amacımız; Gerek Akçay’da sürekli yaşayan, gerekse Akçay’da yaz sezonunu geçiren yurttaşlarımız ile tatil için Akçay’ımızı seçen konuklarımıza daha temiz bir deniz sunmak. Denizlerimizin çeşitli atıklarla kirletilmemesi konusunda halkımıza bir mesaj vermektir. Bir dalgıç ekibi tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda, Akçay İskele bölgesinde su altından çıkarılan çöp ve atıkların bir kısmı şu anda sahilde teşhir edilmiş bulunuyor. Teşhir edilen çöp ve atıklardan da görüleceği gibi yaşamsal önemi olan, üstelik ekmek kapısı olan denizimizi kirletmekte, toplum olarak pek duyarlı olduğumuz söylenemez. Oysa, bilerek veya bilmeyerek geleceğimizi tüketiyoruz. Bakınız denize bıraktığımız çöp ve atıklardan, meyve ve sebze kabukları 2 yıl, Sigara izmariti 5 yıl, Kağıt ambalaj malzemesi 5 yıl, Plastik poşetler 20 yıl, Deri atıklar 50 yıl, Teneke kutular 100 yıl, Cam şişeler 1 milyon yıl gibi süre deniz içinde ve altında kalabiliyor ve su altı yaşamı ile insan sağlığına zarar vermeyi sürdürebiliyor. Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemize her yıl milyonlarca turist denizlerimiz şimdilik temiz olduğu için geliyor. Denizlerden elde edilen deniz ürünleri, yüz binlerce aileye ekmek kapısı olurken, milyonlarca insana endüstri ve gıda ürünü olarak büyük bir fayda sağlıyor. O nedenle denizlerimize lütfen biraz daha fazla özen gösterelim. Denize çöp atarak hayallerimizi kirletmeyelim, geleceğimizi tüketmeyelim. Unutmayalım ki çocuklarımıza ve gelecek nesillere bırakacağımız en büyük miras yaşanabilir bir çevre, temiz bir denizdir” dedi.

Bu haber toplam 1117 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.