1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Meriç Nehri’nde facia: En az 10 kayıp
Meriç Nehri’nde facia: En az 10 kayıp

Meriç Nehri’nde facia: En az 10 kayıp

Meriç Nehri'nde aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu en az 10 kişi kaybolurken, arama kurtarma çalışması başlatıldı.Bu arada göçmen kaçaklığını önlemeye yönelik düzenlenen operasyonda, 9 kişiyi gözaltına alındı.

A+A-

Edirne’de Meriç Nehri üzerinden Yunanistan’a gitmek isteyen kaçakların botu, alabora oldu. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu en az 10 kişi kaybolurken, arama kurtarma çalışması başlatıldı.

Edirne ile Yunanistan arasındaki sınırı oluşturan Meriç Nehri üzerinden karşıya geçmek isteyen, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu kaçakların botu, saat 05.00 sıralarında alabora oldu. Askeri yasak bölgede devrilen bottaki bir kadının Türkçe olarak, "Çocuğumu kurtarın" diye feryat etmesinin ardından nöbetçi askerler AFAD Edirne ekiplerine haber verdi. Meriç Nehri’nde Zodyak botla yapılan aramalarda kaçaklara ait olduğu sanılan bir bot ve bazı giyim eşyaları bulundu.

Kentte aralıklarla yağan yağmurların ardından debisi yükselen nehirde akıntıya kapıldığı sanılan en az 10 kaçağı arama çalışmaları sürüyor.

Göçmen kaçakçılığı şebekesine operasyon

Öte yandan Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, organize göçmen kaçaklığını önlemeye yönelik düzenledikleri operasyonda, şebeke üyesi oldukları öne sürülen 9 kişiyi gözaltına aldı.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Çanakkale merkezli oyerasyonda, Balıkesir ve İstanbul'da 11 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Şüpheliler A.H.C., U.M., Ö.S., A.D., M.T., M.Ç., H.A., R.Ç. ve İ.K.'yi gözaltına aldı. Yakalanan şüphelilerin evlerindeki aramalarda, 19 cep telefonu, 1 tabanca, 1 şarjör, 4 tabanca fişeği, 3 flash bellek ve 2 el telsizi ele geçirildi.

Suç örgütünün kaçak göçmenleri kişi başı 4 bin euro karşılığında İstanbul'dan büyük teknelerle İtalya'ya götürmeye çalıştıkları, bazı kaçak göçmenleri ise İstanbul'dan karayolu ile Çanakkale'ye getirip, 2 bin euro karşılığında Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçirmeye alıştıkları tespit edildi. Ayrıca, örgütün deşifre olmamak için tekneleri satarak, başka tekneler aldıkları ve bu zamana kadar kaçak göçmenlerden de 3 milyon TL kazanç elde ettikleri belirlendi. Gözaltına alınan 9 şüphelinin jandarmadaki sorguları devam ederken, olayla ilgili firari durumdaki 2 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Vira Haber

Bu haber toplam 7322 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.