1. HABERLER

  2. DENİZ KAZALARI

  3. Muğla'da atık toplama teknesi karaya oturdu
Muğla'da atık toplama teknesi karaya oturdu

Muğla'da atık toplama teknesi karaya oturdu

Denizlerdeki atıkları toplayan ve Akyaka limanında demirli bulunan atık teknesi, çıkan fırtınada demir halatlarını kopararak Akçapınar sahilinde karaya oturdu

A+A-

Muğla'da iki gündür devam eden yağış ve fırtınada Ula ilçesine bağlı Akyaka Mahallesi limanında demirli atık toplama teknesi demir halatlarını kopararak yaklaşık bir kilometre uzaklıktaki Akçapınar sahilinde karaya oturdu.

Edinilen bilgiye göre, gece yaşanan fırtınada Muğla kıyı şeridindeki teknelerin atıklarını toplaması için kiralanan yaklaşık 40 metre uzunluğundaki atık teknesi, fırtınanın etkisi ile demirli bulunduğu limandan demir halatları kopararak denizde sürüklendi. İçinde tekne mürettebatından kimsenin bulunmadığı tekne, deniz yüzeyinde yaklaşık bir kilometre hareket ettikten sonra yaz sezonunda binlerce sporcunun Kiteboard sporu yaptığı alanda kıyıya 150 metre açıkta kumlara takılarak karaya oturdu. Kuma saplanan teknenin iki gündür sahile yakın alanda beklemesinin yeni bir tehlike yaratacağını belirten bölge sakinleri, Sahil Güvenlik ve tekne sahibine bilgi verildiğini, fakat teknenin limana çekilmediğini açıkladılar.

Akçapınar Mahalle Muhtarı Şükrü Arslan, "Geçtiğimiz günlerde bir fırtına nedeniyle iskele açıklarında demirli olan atık toplama gemisi uzun yıllardır Gökova Körfezinde görülmeyen fırtına nedeniyle Akçapınar sahilinde kuma oturdu. Aynı şiddette fırtına olması durumunda gemi daha da sahile yaklaşarak kuma saplanması durumunda çıkarılması zor olur. Bu atık toplama gemisinin burada kalmaması için acilen çekilip, belirli bir alana demirlenmesi ilgili makamlardan istiyoruz" dedi.

Vira Haber

 

Bu haber toplam 7083 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.