1. HABERLER

  2. SEKTÖRDEN

  3. Şadan Kaptanoğlu WISTA International'a iyi niyet elçisi seçildi
Şadan Kaptanoğlu WISTA International'a iyi niyet elçisi seçildi

Şadan Kaptanoğlu WISTA International'a iyi niyet elçisi seçildi

WISTA İyi Niyet Elçiliği'ne bu yıl WISTA Türkiye tarafından aday gösterilen Dr. Şadan Kaptanoğlu oy birliği ile seçildi.

A+A-

Uluslararası WISTA Derneği (Women's International Shipping & Trading Association) tarafından dünya üzerinde hem üyelerinin hem de WISTA markasının tanıtımında önemli bir role sahip olan "WISTA İyi Niyet Elçiliği"ne bu yıl WISTA Türkiye tarafından aday gösterilen Dr. Şadan Kaptanoğlu oy birliği ile seçildi.

Aralarında MF Grup CEO'su ve WISTA International eski başkanı Karin Orsel, IMO (Uluslararası Denizcilik Örgütü) Dış İlişkiler Direktörü Frederick J. Kenney, Batı ve Orta Afrika MoU (Memorandum of Understanding) Genel Sekreteri Mfon Ekon Usoro, DP World Başkan Yardımcısı Anil Singh ve Gana Ulaştırma Bakanı Joyce A. Bawah Mogtari'nin de bulunduğu "WISTA İyi Niyet Elçileri" tüm dünyada kadınların denizcilik sektöründeki etkinliğinin artırılması ve uluslararası alanda iş ve diplomatik ilişkilerin geliştirilmesiyle ilgili çalışmalarda bulunuyor

Aynı zamanda gelecek yönetime BIMCO Başkanı olarak seçilen Dr. Şadan Kaptanoğlu'nun WISTA İyi Niyet Elçisi olarak da seçilmesi hem Türk denizci kadınların hem de ülkemizin uluslararası alanda temsilinde oldukça önem arz ediyor.

Bilgilendirme olarak Dr. Şadan Kaptanoğlu'nun özgeçmişi aşağıdaki gibidir:

Dr. Şadan Kaptanoğlu, Kaptanoğlu Denizcilik Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü’nden mezun olan Şadan Kaptanoğlu, sonraki eğitim hayatına İngiltere’ de devam etmiştir. London City College Denizcilik Bölümü’nde okumuş olan Kaptanoğlu, City University Cass Business School’da “Denizcilik, Finans ve Ticaret” alanında yüksek lisans yapmış ve doktorasını da Montfort Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Ocak 2014’e kadar aile şirketi olan H.İ. Kaptanoğlu Denizcilik Grubu’ nda genel müdür olarak görev alan Kaptanoğlu, kariyerine Kaptanoğlu Denizcilik Tic. A.Ş. Yönetim kurulu üyesi olarak devam etmektedir. 2016 Mayıs ayında Deniz Temiz Derneği / TURMEPA yönetim kurulu başkanı olmuştur. IMEAK Deniz Ticaret Odası’nda yönetim kurulu üyesi olan Şadan Kaptanoğlu aynı zamanda Piri Reis Üniversitesi’nde de mütevelli heyeti üyesidir. Şadan Kaptanoğlu, 2008’de Londra’ da Seatrade ödülleri kapsamında ""en başarılı genç denizci"" ödülünün de sahibi olmuştur. Kaptanoğlu, 28 Mayıs 2013 tarihinde dünyanın en önemli uluslararası sivil denizcilik örgütü olan Baltık ve Uluslararası Denizcilik Konseyi'nin (The Baltic and International Maritime Council - BIMCO) başkan yardımcılığına seçilmiştir. BIMCO icra kurulu üyesi de olan Kaptanoğlu, kuruluşun ilk kadın başkan yardımcısı olarak da tarihe geçmiştir. Kaptanoğlu aynı zamanda Lloyd’s Register Gözetim Ltd. Şirketi ile Rina Denizcilik ve Belgelendirme Ltd. Şirketinin Türkiye komitelerinin başkanıdır. Şadan Kaptanoğlu, evli ve iki kız çocuğu annesidir.

Bu haber toplam 4831 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.