1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Muğla'da deprem paniği, halk geceyi sokakta geçirdi
Muğla'da deprem paniği, halk geceyi sokakta geçirdi

Muğla'da deprem paniği, halk geceyi sokakta geçirdi

Muğla'nın Ula ilçesinde meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki depremde herhangi bir can ve mal kaybına neden olmazken, panik yaşandı. Muğlalılar geceyi sokakta geçirdi.

A+A-

Muğla'nın Ula İlçesi'nde gece saatlerinde Richter ölçeğine göre 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı olmadı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın merkez üssünü Ula İlçesi'nin Arıcılar Mahallesi olarak saptadığı deprem, dün saat 23.22'de meydana geldi. Yerin 12.19 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, Ula ilçesinin yanı sıra kent merkezi ve çevre ilçelerden de hissedildi. Depremde, ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı olmadı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü de depremin büyüklüğünü 5.0 olarak tespit etti.

MUĞLA’DA ARTÇI SARSINTILAR DEVAM EDİYOR

Saat 23.22’de merkez üssünü Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Arıcılar Mahallesi olarak saptanan 5.0 büyüklüğündeki depremin ardından geçen yarım saatlik süre zarfında bölgede 1.8 ila 3.6 büyüklüklerinde 8 artçı sarsıntı daha kaydedildi.

 KISA SÜRELİ PANİK YAŞANDI

Dün saat 23.22'de meydana geldi. Yerin 12.19 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, Ula ilçesinin yanı sıra kent merkezi ve çevre ilçelerden de hissedildi. Depremde, ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı olmadı.

Muğla Valisi Esengül Civelek, Ula ilçesinde meydana gelen  deprem nedeniyle herhangi bir olumsuzluk bulunmadığını bildirdi.

  VALİ CİVELEK: OLUMSUZ BİR DURUM YOK

 Vali Civelek  yaptığı açıklamada, an itibarıyla ilçede  herhangi bir olumsuz durumun söz konusu olmadığını belirtti.

Bölgeden 112 Acil Çağrı Merkezine yapılmış herhangi bir arama kaydının  da olmadığını vurgulayan Civelek, "Ula Kaymakamımız tüm mahalle muhtarları ile  yaptığı görüşmede şu an için herhangi bir olumsuzluğun bulunmadığını teyit  etmiştir." ifadesini kullandı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet  sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 23.22'de merkez üssü Muğla'nın Ula ilçesi  olan 5 büyüklüğünde sarsıntı kaydedilmişti. Deprem, yerin yaklaşık 12,19  kilometre derinliğinde meydana geldi.

Muğla'nın Ula İlçesin’de meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem ve artçı sarsıntılar nedeniyle dağlık alanda bulunan 25 hanelik kırsal Arıcılar Mahallesindeki evlerin hepsin hasar meydana geldi. Dağlardan yola dökülen kaya parçaları ve devrilen çam ağaçları nedeniyle yollar kapandı, iki saat süreyle elektrikler kesildi.

Depremden en çok etkilenen yerleşim birimi Ula İlçesi’ne 5 kilometre uzaklıkta bulunan 25 haneli kırsal kesimde bulunan Arıcılar Mahallesi oldu. Dağdan yola yuvarlanan kaya parçaları ve kökünden sökülerek devrilen çam ağaçları mahalleye ulaşımı kapattı. Evlerin duvarlarında çatlaklar meydana gelirken, bir evin bacası çöktü. Mahallede elektrikler 2 saat süreyle kesildi.

'EVLERE GİRMEYE KORKUYORUZ'

Arıcılar Mahallesi Muhtarı Salim Uysalın çağrısıyla bölgeye AFAD, Jandarma ve Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri geldi. Dozer ve kepçeler yardımıyla kapanan yollar açıldı. Kısa devre yapan enerji nakil hatları onarılarak mahallede elektrik kullanımı tekrar sağlandı. Yapılan incelemelerde ölen ya da yaralanan olmadığı belirlenirken, mahalle sakinleri evlerinin dışında ateş yakarak sabahladı. Arıcılar Mahalle Muhtarı Salim Uysal,yerleşim biriminde 25 hane bulunduğunu anlatırken, şöyle dedi:

"Tuğla ile yapılan tek katlı 25 evde depremler nedeniyle çeşitli büyüklükte çatlaklar oluştu. İlk defa böyle şiddetli bir deprem hissettik. Jandarma, AFAD ve Muğla Büyükşehir Belediye ekipleri çağrımızla kısa sürede mahallemize gelerek inceleme yaptı. Yollar kısa sürede temizlenerek açıldı. Elektrik tekrar geldi. Çok şükür yaralı ve can kaybı yok. Evlerimize girmeye korkuyoruz. Herkes evinin önünde ateş yakarak sabahlayacak.

Son 65 yılda böyle etkili bir deprem ile karşılaşmadıklarını belirten köylülerden Hamit Demir, Depremler oluyordu. Ama böylesini ilk defa yaşadık. Allah, devletimize zeval vermesin anında müdahale ederek bizlere destek oldular. Korkumuzdan evimize giremiyoruz. Biraz ateş başında birazda aracımızda dinlenerek sabahlayacağız dedi.

'KÖPEKLERİN HAVLAMASI İLE UYANDIK'

Arıcılık ve çiftçilikle uğraşan mahalle sakinleri, evlerinin önünde bağlı olan köpeklerin havlamasına uyandıklarını ve ardından deprem olduğunu, dışarı kaçtıklarını söyledi. Ailesiyle birlikte arıcılıkla uğraştığını söyleyen Mehmet Dönmez, Depremin olduğu saatlerde evimizde uyuyorduk. Köpeklerin havlama seslerine uyandık. Köpeğim ’Pamuk’ kapımın önüne gelerek havladı. Depremi aynı anda hissettik. Hep birlikte dışarı çıktık. Mahallenin köpekleri sayesinde depremi hissettik dedi. Günün ağarmasıyla Muğla'dan yetkililer geleceği ve bölgede hasar tespit çalışması yapılacağı belirtildi.

Vira Haber

Bu haber toplam 3761 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.