1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Mustafa Koç'un ardından kim ne dedi?
Mustafa Koç'un ardından kim ne dedi?

Mustafa Koç'un ardından kim ne dedi?

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Amerikan Hastanesi'nden yapılan açıklamada, ''Mustafa Koç'u Beykoz Devlet Hastanesi'nde ve Amerikan Hastanesi'nde yapılan tüm müda

A+A-

 CNN Türk canlı yayınına katılan gazeteci Nuri Çolakoğlu, Mustafa Koç için "Mustafa fırtınalı denizlerde sakin bir kaptandı" yorumunu yaptı.

Sevenleri Mustafa Koç'u CNN Türk canlı yayınında anlattı; 

Nuri Çolakoğlu (Gazeteci): Mustaf Koç'la, Türk-Amerikan Konseyi'nde, TÜSİAD Yönetim Kurulu'nda beraber çalıştığım, çok sevecen, çok serinkanlı bir insandı. En sitresli anlarda bile sevecenliğini, serinkanlılığını koruyabilen bir insandı. Türkiye için büyük bir kayıp. Mustafa fırtınalı denizlerde sakin bir kaptandı. Türkiye'nin en zor dönemlerinde gemiyi götürmeyi başarmıştır. Şirketini hep daha ilerlere götürmeye çalışıyordu. Bu koşuşturmaya rağmen çok iyi bir aile babasıydı. Ailesine vakit ayırmayı başarırdı. Son derece mütevazi, alçak gönüllü, sürekli gülümsemeyi bilen bir insandı. Sağlığına çok dikkat ediyordu. Kilo verdi, 20 sene önceki haline gelmişti. Türkiye'yi çok seven ne yapıyorsa Türkiye için yapan bir insandı. Önce Türkiye sonra Koç topluluğu olarak bakardı.

Cemil Çiçek (Eski TBMM Başkanı): Hepimizin başı saoğlsun. Kendisine allahtan rahmet diliyorum. Koç Grubu cumhuriyet tarihiyle yaşıttır. Türkiye'nin ilerlemesinde büyük öneme sahiptir. Ama bunun dışında dünyada Türkiye'nin tanıtımı için büyük önemi vardır. Dış dünya, Türkiye'de işlerin nasıl gittiğini Koç ailesine sorarlardı. Çok pozitif çok yönlü bir insandı. Allah ailesine sabırlar versin.

Yusuf Öztürk (İMEAK DTO İzmir Şubesi Başkanı): Türk iş dünyası çok değerli bir ismi kaybetti. Üzüntümüz büyüktür. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mustafa V. Koç, örnek bir girişimci, cesur bir sanayici, iyi bir eş ve baba, eğitim ve sağlık alanlarında önemli hizmetleri olan hayırsever bir insandı. Yat limanları, deniz temizliği başta olmak üzere Türk denizciliğine ve deniz turizmine büyük katkıları olan Koç, aynı zamanda denizciliğe gönül vermiş usta bir kaptandı. Koç'un yaptıkları, gelecek kuşaklara bıraktığı en büyük miras olacaktır. Genç yaşta kaybettiğimiz Mustafa V. Koç'a Allah'tan rahmet, ailesine, Koç Holding camiasına, Türk iş dünyasına baş sağlığı dileriz. 

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1952 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.