1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. "Muteber P&I Kulüpleri ve Sigorta Şirketleri Yönergesi" değişti
"Muteber P&I Kulüpleri ve Sigorta Şirketleri Yönergesi" değişti

"Muteber P&I Kulüpleri ve Sigorta Şirketleri Yönergesi" değişti

“Bayrak Devleti Uygulamaları Kapsamındaki İdari İşlemlerde Muteber Kabul Edilecek P&I Kulüpleri ve Sigorta Şirketlerine Dair Yönerge”, Bakan oluru ile değişti.

A+A-

Ulusal mevzuat ile üçüncü şahıs mali sorumluluk sigortasına sahip olması istenen Türk bayraklı gemiler için muteber kabul edilen P&I kulüpleri ve sigorta şirketlerinin oluşturulması amacıyla 2012 yılında hazırlanan “Bayrak Devleti Uygulamaları Kapsamındaki İdari İşlemlerde Muteber Kabul Edilecek P&I Kulüpleri ve Sigorta Şirketlerine Dair Yönerge”, 30/5/2017 tarihli ve 45168 sayılı Bakan Olur’u ile değiştirildi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü resmi internet sitesinden konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Bu değişiklik ile, CLC ve BUNKER Sertifikası gibi, kapsamı dahilindeki gemilere zorunlu sorumluluk sigortası getiren uluslararası mali mesuliyet belgelerinin yanı sıra Türk Ticaret Kanunu ile getirilen yolcular için deniz yolu zorunlu mali sorumluluk sigortası gibi önemli tazminat ödemeleri sonucunu doğurabilecek durumlarda istenen sigortanın saygın, güvenilir, finansal açıdan güçlü sigorta kuruluşlarından temin edilmesi teşvik edilmektedir.

Ülkemizin son günlerde karşılaştığı ciddi boyutlardaki deniz kirliliği ile neticelenen kazalar sonrasında, gemilerin bulundurmak zorunda oldukları sigortanın finansal açıdan güçlü, hasar ödemelerinde uzmanlaşmış, olası tazminat ödemelerinde gecikmeye mahal vermeyen sigorta şirketlerinden temin edilmesinin denizlerimizin can, mal, seyir ve çevre emniyeti açısından önemi bir kez daha anlaşılmıştır.

Tüm bu nedenlerle, mevcut yönerge ve muteber listenin İdarece ilgili kurum ve kuruluşların da görüşlerine başvurmak suretiyle sigorta tekniği bakımından gözden geçirilmesi neticesinde; listede finansal açıdan daha güçlü ve güvenilir firmaların yer alabilmesini teminen, 3. Grup kuruluşların listeden çıkarılması, 2. Grup için başvuru sahiplerinden uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarınca verilmiş A(-) ve üzeri veya buna eş değer bir nota sahip olmaları, sigorta kuruluşunun reasürörleri aracılığıyla sağladığı toplam teminat tutarının 500.000.000 USD’den az olamayacağı ve reasürans anlaşmalarının Türkiye’nin taraf olduğu veya olacağı uluslararası konvansiyonlarda öngörülen sorumluluk limitlerini sağladığını gösteren bir belge sunmaları gibi yeni kriterler getirilmiştir."

VİRA HABER MERKEZİ | ViraHaber.com

Bu haber toplam 2484 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.