1. HABERLER

  2. DENİZ KAZALARI

  3. M/V Ali Ağa gemisinin yükü boşaltılacak
M/V Ali Ağa gemisinin yükü boşaltılacak

M/V Ali Ağa gemisinin yükü boşaltılacak

14 Mayıs günü Çelebi Bandırma Limanı'nda batan M/V Ali Ağa gemisinin yükü bu hafta boşaltılacak.

A+A-

Balıkesir’in Bandırma ilçesindeki limanda batan M/V Ali Ağa isimli Türk bayraklı 3126 DWT'luk gemi sebebiyle yürütülen çalışmalar devam ediyor. Çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Bandırma Liman Başkanı Abdullah Şalcı, gemideki yükün hafta içinde boşaltılmaya başlanacağını belirtti.

Şalcı, geminin ambarında 78, güverte bölümünde ise 15 konteyner yük bulunduğunu ifade ederek, "Olayın meydana gelmesinin akabinde gemideki sintine, makine yağları ve yakıt gibi denize karışabilecek ve çevre kirliliği oluşturabilecek malzemeler için gerekli önlemleri aldık. Bu konuda başarılı bir çalışma yürüttük. Hava şartlarına göre hafta içerisinde gelecek bir vinç ile gemideki Eti Maden İşletmeleri’ne ait yük boşaltılmaya başlanacak" dedi.

ali-aga-gemisi-celebi-bandirma-limaninda-batti-1.jpg

Şalcı: "1-2 konteyner ile gemi batmaz"

Bandırma Liman Başkanı Abdullah Şalcı, geminin şu anda 8 metre derinlikte bulunduğunu belirterek, "Olay hakkında birisi Liman Başkanlığı’na diğeri ise Deniz Kazaları İnceleme Komisyonuna (DEKİK) ait olmak üzere iki farklı rapor hazırlanıyor. Bu raporlar doğrultusunda olayın sebepleri ortaya çıkacak ama 1-2 konteyner ile gemi batmaz. Geminin çıkarılması için balonlama dahil farklı teknikler üzerinde çalışılıyor. Hangi teknikle çıkarılacağı uzmanların incelemeleri sonrası kararlaştırılacak" dedi.

Şalcı, DEKİK heyetinin gemideki yüklerin ve geminin çıkarılışında Bandırma’da olacağını ve kaza raporunu buradaki izlenimleri de göz önüne alarak hazırlayacağını belirtti.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3562 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.