1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Nato Daimi MKT Görev Grubu 2 İzmir'de
Nato Daimi MKT Görev Grubu 2 İzmir'de

Nato Daimi MKT Görev Grubu 2 İzmir'de

NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri (MKT) Görev Grubu 2, bir dizi ziyaret gerçekleştirmek üzere İzmir Limanı'na geldi.

A+A-

Toplam 5 ülkenin katılımı ile oluşturulan gemi filosunun özellikle 1. ve 2. dünya savaşının gerçekleştiği mayın ağırlıklı bölgelerde özel denizaltı cihazları ya da dalgıçlar eşliğinde mayınları imha ettikleri açıklandı.

Türkiye'nin TCG Amasra (M-266) mayın avlama gemisiyle katkıda bulunduğu NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri (MKT) Görev Grubu 2, bir dizi ziyaret gerçekleştirmek üzere İzmir Limanı'na geldi. Grup Komutanı Albay Georgios Pelekanakis, NATO Daimi MKT Görev Grubu Kurbay Başkanı Hakan Kuşlaroğlu ile Asistan Yardımcı Karargah Subayı Albay Panos Tripantikos, basın mensuplarına, İzmir Limanı'na demirli Yunanistan'ın H.S. Aliakmon gemisinde brifing verdi. Grup Komutanı Albay Georgios Pelekanakis, ikince kez İzmir'e geldiğini kaydederek, 6 ağustosa kadar İzmir'de bulunacaklarını kaydetti. Grubun ihtiyaç halinde her türlü mayın arama çalışmasını başarıyla gerçekleştirebileceğini belirten Pelekanakis, İzmir'de bulunuş amaçlarının bir dizi ziyaret gerçekleştirmek olduğunu bildirdi.

Asistan Yardımcı Karargah Subayı Yüzbaşı Panos Tripantikos da grubun çalışmaları hakkında bilgi verdi. Türkiye, Yunanistan, İspanya ve İtalya'nın katkıda bulunduğu grubun, denizaltında tehlikeli cisimlerle ilgili uzaktan kumandalı su altı araçları da kullanılarak bilgi topladıklarını, mayın gibi tehlikeli cisimlerin tespiti halinde imha edildiğini kaydetti. Tripantikos, grubun ayrıca deniz altı tarihi kalıntıları tespit etmek ve zarar görmesini engellemenin de görevleri arasında bulunduğunu bildirdi.

Brifing sonrasında Fransa kara sularında 2. Dünya Savaşı döneminden kalan bir mayının tespiti ve imhası çalışmasına ilişkin video gösterildi.

Bu haber toplam 1206 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.