1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. TİM'den Saka'ya ihracat plaketi
TİM'den Saka'ya ihracat plaketi

TİM'den Saka'ya ihracat plaketi

Temmuz Ayı İhracat Rakamlarının Aliağa’da açıklandığı tören, Türkiye kamuoyunun dikkatini ihracata büyük katkı sağlayan Aliağa ilçesine çevirdi.

A+A-

İzmir’in ülke ihracatındaki payının azalmasına karşın, Aliağa’nın ihracata olan katkılarının artış gösterdiği kaydedildi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi, Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka’ya ihracata katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi.

Adnan Saka’ya Teşekkür Plaketi
Aliağa Ticaret Odası’nın, ilçe ve ülke Ekonomisinin gelişmesi için büyük çaba gösteren bir kurum olduğunu söyleyen Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, bu çabalar sonunda kentin ihracata katkısının hızla arttığını vurguladı. Türkiye İhracatçılar Meclisi adına Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka’ya teşekkür plaketi sunan Türkmenoğlu, “Ülkemizin var olan ihracat potansiyelinin geliştirilerek sürdürülebilmesi için ihracatçılarımızın yaşadığı engellerin ortadan aldırılması ve dünya piyasalarında rakiplerine göre dezavantajlı olduğu alanlarda hızlı çözümler üretilmesi gerekmektedir.” dedi.

Yeni Yatırımlarla Katkı Artacak
Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, TİM tarafından verilen plaketin çok anlamlı olduğunu ifade ederek, “Aliağa, Türkiye ihracatında önemli bir yer tutuyor. Demir çelikten, petro kimyaya, rafineriden enerji sektörüne, liman ve deniz ticaretinden gemi sökümüne kadar birçok farklı sektörde Türkiye'nin ve bölgemizin gurur kaynağı olan Aliağa’nın ülke ekonomisine katkıları her geçen gün artıyor. Aliağa Ticaret Odası olarak bu artışın istikrarlı ve sağlıklı olması için çaba gösteriyoruz. -Bölgemizin daha planlı bir hale gelmesi ve bölgesel potansiyelin ihtiyaç duyacağı makro yatırımların gerçekleşmesi halinde ihracata, istihdama ve üretime daha büyük katkılar olacaktır” dedi.

İzmir İhracatı Geriledi, Aliağa’nın Katkısı Arttı
Öte yandan Türkiye’nin en fazla ihracat yapan 4. Kenti konumundaki İzmir’in ülke ihracatındaki payının azaldığı, Aliağa’nın katkı oranının ise arttığı kaydedildi. 2001 yılında İzmir, tüm Türkiye ihracatından yüzde 8,8 pay alırken bu oran 2009 yılında yüzde 6'ya, 2010'da yüzde 5,6'ya kadar geriledi. 2008 ve 2009 yıllarında ekonomik krizin etkilerini derinden hisseden Aliağa’da ise yeni liman yatırımlarının devreye girmesiyle ihracat payının arttığı belirtiliyor.

Bu haber toplam 837 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.