Şanlıurfa'da Hz. Nuh'un izi
Şanlıurfalı Doktor Faruk Öncel, Hz. Nuh'un gemisinin tufanın ardından Şanlıurfa'ya 25 kilometre uzaklıktaki bölgede Cudi Vadisi olarak bilinen bölgeye indiğini ileri sürdü.
Ünlülerin tercih ettiği isim olarak da bilinen Akupunktur Uzmanı Doktor Faruk Öncel, Peygamberler şehri olarak bilinen Şanlıurfa'nın aynı zamanda tufan sonrası geminin durduğu ve insanlığın çıkış noktası olduğunu ileri sürdü. Kendisi de Şanlıurfalı olan Faruk Öncel, kent merkezine 25 kilometre uzaklıktaki Altınbaşak Köyü yakınlarında bulunan ve Cudi Vadisi olarak bilinen bölgede basın toplantısı düzenledi. Etrafı taşlarla çevrili olan 150 metre uzunluk, 25 metre genişlikteki toprak arazinin Nuh'un gemisinin durduğu yer olduğunu iddia eden Öncel, "Burası bölgede 'Medinetül cud' (Şudi Şehri) ve 'Kalu Bela' (Beladan kalma şehir) olarak bilinir. Bu bölgede bela tufandır ve tufandan kalan şehir olarak bilinir. Buraya kimse gelmez ve dokunmaz. Burası kuş uçmaz, kervan geçmez bir yerdir"
Bütün dünya aslında Urfalıdır
Nuh tufanı sonrası insanlığın Urfa'dan yayıldığını ve Hz. Nuh'un çocukları Yasef'in Avrupa ve Asya, Sam'ın Ortadoğu ve Arap, Yam'ın ise Afrika ırklarının babası olduğunu anlatan Öncel, şunları söyledi:
"Tufandan sonra kurulan 5 şehir vardır. Bunlar Nuh'un torununun isminin verildiği buraya 17 kilometre uzaklıktaki Harran, 25 kilometre uzaklıktaki Şanlıurfa, 50 kilometre uzaklıktaki Samsat, 80 kilometre uzaktaki Karkamış ve 120 kilometre uzaklıktaki Ninova'dır. Yani bu 5 şehrin hepsi geminin etrafında dönmüştür. Çünkü insan önce çevresini kuşatır. Burası tufandan sonra dünyanın ilk merkezidir ve insanlık dünyaya buradan yayılmıştır. Buradan tüm dünyaya sesleniyorum, hepiniz Urfalısınız, hepinizi buraya bekliyoruz."
Nesli tükenmiş bir hayvana ait 12 yumurta bulundu
Faruk Öncel, konuyu daha önce gündeme getirdiğini ve dönemin Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan ile görüştüğünü ve arkeologların bölgede araştırma yaptığını ancak inceleme yapan kişilerin yetersiz olduğu için olayı kapattığını ileri sürdü. Ancak, bölgede yapılan kazılarda Nuh'un gemisinin durduğu yerde yapılan kazıda 2 metre derinlikte nesli tükenmiş bir hayvana ait 12 yumurta bulunduğunu iddia eden Öncel, şöyle devam etti:
"Burada yüzeysel bir çalışma yapılmış, toprak 2 metre kadar kazıp öyle bırakmışlar. Sadece toprak bulundu demişler. Toprağın 2 metre derinliğinde ne olduğu belli olmayan nesli tükenmiş bir hayvana ait olan 12 yumurta bulundu. Fakat o yumurtalardan hiç kimse haberdar edilmedi. Hangi dönemden kalma ve hangi hayvana ait olduğu bilinmeyen yumurtaların 3-4 tanesi yeterli olmayan arkeolog dahi olmayan insanların elinde telef oldu. Geri kalanların müzede olması gerekiyor. Fakat ne kayıtlarda, ne de teşhirine rastlamadık. Biz çok iyi biliyoruz ki, buradan 12 nesli tükenmiş hayvana ait yumurta bulundu. Nuh'un gemisinin Ağrı'da olduğu iddiası yersiz. Sebep tamamen siyasi, ticari politiktir. Orda olsa, oradan kalkıp Nuh'un torunlarının gelip Harran'ı kurması mantığa aykırı. Ağrı Dağı'nda bulunduğu söylenen gemi kalıntıları da gerçek değil. Olay tamamen ticari, siyasi ve politik bir bakış açısından kaynaklanıyor. Karbon testi yapılırsa onların gemi kalıntısı olmadığı ortaya çıkar. Burası dünya bilim adamlarının yeridir, hepsi gelsin araştırma yapsın. Çünkü burası insanlığın çıkış noktasıdır."
Tufan sırasında Hz. Nuh'un gemiden saldığı ve zeytin dalı ile tekrar dönen kuşun ağzında getirdiği dalın koptuğu zeytin ağacının da bölgede olduğunu ileri süren Öncel, son yıllarda kaçak kazıların arttığı Cudi Vadisi ve çevresinin koruma altına alınması gerektiğini de sözlerine ekledi.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.