1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Samandağ'da tekne battı
Samandağ'da tekne battı

Samandağ'da tekne battı

Hatay'ın Samandağ ilçesi Çevlik sahilinde, bir süre önce karaya oturan geminin enkazını kaldırma çalışmaları sırasında batan teknenin 5 mürettebatı, Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı.

A+A-

Alınan bilgiye göre, 23 ay önce karaya oturan ''Kris'' adlı gemiden vinçle malzeme yüklemesi yapılan, Habib Dalgıç'a ait ''Ali Baba'' adlı tekne, alabora oldu. Kısa sürede sulara gömülen teknedeki 5 mürettebat kendilerini denize attı.

Bildirim üzerine olay yerine gelen Sahil Güvenlik ekipleri, denizdekileri kurtararak Çevlik Barınağı'na götürdü.

Olaydan sonra açıklama yapan teknenin sahibi Habib Dalgıç, talihsiz bir olay yaşadıklarını, en büyük sevinçlerinin can kaybı ve yaralanma olmaması olduğunu söyledi.

Büyük zarara uğradığını ifade eden Dalgıç, şöyle devam etti:

''Teknedeki makineler, radar sistemi ve elektronik cihazlar kullanılamaz hale geldi. Zaten sıkıntıdayız, av yasağı var, çalışamıyoruz. Mürettebat boşta kalmasın diye bu işi aldık. Şu anda teknemizi su altından çıkarma telaşı içindeyim.''

Hint Okyanusu'nda bulunan Kumor Adaları bandıralı ''Kris'' adlı gemi, 27 Eylül 2008 tarihinde İskenderun'dan yüklediği demir tozunu İsrail'e götürürken, kötü hava koşullarından dolayı Samandağ'ın Çevlik sahillerinde karaya oturmuştu.

AA

Bu haber toplam 825 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.