1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yılsonuna hazır
Yılsonuna hazır

Yılsonuna hazır

Tekkeköy'deki Tersane Yılsonunda Hizmete Girecek

A+A-

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, yıl sonunda hizmete girmesi planlanan tersane alanını inceledi.

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde yapımına 2008 yılının ilk yarı döneminde başlanan Gelemen Tersane alanında Bakan Mustafa Demir, Vali Hüseyin Aksoy, AK Parti İl Başkanı Adem Güney ile birlikte incelemede bulundu. Tersane alanında yatırım yapmayı planlayan firmaların da katıldığı incelemede Bakan Demir, inşaat çalışmaları ve eksiklikler hakkında bilgi aldı. Yüzde 94 oranında fiziki gerçekleşmenin sağlandığı inşaatın hızla ilerlemesinden memnun olan Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, yatırımın önemine dikkat çekti.

Firmaların tersane alanı içerisindeki dere yataklarının yatırımlarını etkilediği, yol, su ve elektrik gibi zaruri ihtiyaçların karşılanması yönünde problem yaşadıklarını belirtmeleri üzerine Demir, sorunun giderilmesi için talimat verdi. Kendilerinden katkı payı istendiği yönünde bilgi verilmesi üzerine Bakan Demir, böyle bir durumun olmadığını, gerekli görüşmelerin yapılacağını söyledi. Tersanenin yılbaşında tamamen bitmesi yönünde söz alındığını belirten Bakan Demir, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, temel atmalara katılmıyor, sadece açılışlara katılıyor. Açılış için uygun olursa davet edeceğiz. İki açılış yapabiliriz. Biri mendireğin hizmete girmesi, diğeri ise firmaların faaliyetlerine başlaması. Samsun tersaneler merkezi oluyor. Terme ilçesindeki tersanenin de hizmete girmesiyle büyük bir potansiyel oluşacak. Yatırımcının önünü açmak için elimizden geleni yapacağız" dedi.
Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, daha önce tersaneyle ilgili toplantı yaptıklarını, önümüzdeki hafta içerisinde geniş katılımlı bir toplantı daha yaparak eksikliklerin madde madde ele alınacağını, bu doğrultuda çalışmaların yürütüleceğini kaydetti.

Bu haber toplam 909 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.