1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. NATO genel sekreteri havelsan simülatörlerinde uçtu
NATO genel sekreteri havelsan simülatörlerinde uçtu

NATO genel sekreteri havelsan simülatörlerinde uçtu

Türkiye’nin yazılım ve sistem entegrasyonu alanında HAVELSAN’ın ürettiği simülatörler ile bu kez NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg uçuş yaptı.

A+A-

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Genel Sekreter Yardımcısı Alexander Vershbow, Askeri Komite Başkanı Orgeneral Knud Bartels ve 28 daimi ülke temsilcisi, NATO Atlantik Konseyi toplantısı için İzmir – NATO Müttefik Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nı ziyarette bulundu. HAVELSAN tarafından geliştirilerek 2. Ana Jet Üs Komutanlığı bünyesinde Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın hizmetine verilmiş olan Uluslararası Uçuş Eğitim Merkezi de heyetin ziyaretleri kapsamındaydı.

 

KT-1T VE T-38M TAM GÖREV SİMÜLATÖRLERİNE NATO’DAN OLUMLU YORUM

Uluslararası Uçuş Eğitim Merkezi bünyesinde bulunan KT-1T ve T-38M Tam Görev Simülatörleri ile uçuş yapan NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ve beraberindeki heyet HAVELSAN simülatörlerine ve yardımcı sistemlerine yönelik olumlu yorumlarda bulundu.

Ziyaretin temel amaçlarından birini teşkil eden Uluslararası Uçuş Eğitim Merkezi oluşturulması projesi kapsamında HAVELSAN üretimi simülatörlerin NATO müttefiki ülkeler Hava Kuvvetleri personeli tarafından kullanılması ile HAVELSAN, adının ve yeteneklerinin uluslararası bir platformda tanınmasına yönelik büyük bir adım daha atmaya hazırlanıyor.

Yüksek teknoloji bir savunma işbirliği girişimi olan Uluslararası Uçuş Eğitim Merkezi projesi, HAVELSAN tarafından geliştirilen simülatörler ve yardımcı sistemlerinin ortak bir havuz şeklinde kullanılmasını amaçlıyor. Bu sayede NATO bünyesindeki müttefik ülkelere Türkiye önderliğinde standardize uçuş mürettabı eğitimi sağlanması, uçuş eğitimi deneyiminin paylaşılması ve yeni işbirliği alanları geliştirilirken aynı zamanda eğitim maliyetlerinin de düşürülmesi hedefleniyor.

Şubat ayında hizmete girişinin birinci yılını dolduran Uluslararası Uçuş Eğitim Merkezi’nde 40.000 saatten fazla uçuş eğitimi gerçekleşti. Merkezin idame ve işletme hizmetleri de %98’in üzerinde başarı oranı ile HAVELSAN Eğitim Hizmetleri tarafından sağlanıyor.

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1194 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.