1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Syriza Pire Limanı’nı satıyor
Syriza Pire Limanı’nı satıyor

Syriza Pire Limanı’nı satıyor

İktidara gelmesinden bir hafta sonra Pire Limanı’nın özelleştirmesini durduran Syriza, üç ay sonra limanın satışı konusundaki görüşmeleri tamamlamak üzere.

A+A-

Yunanistan’ın “radikal sol” iktidar partisi Syriza, ülkenin en önemli limanı olan ve stratejik önemi bulunan Pire Limanı’nın satışı konusundaki görüşmeleri tamamlamak üzere. Syriza’nın koalisyon ortağı sağcı Anel’in lideri ve Savunma Bakanı Panıs Kammenos, Çinli Cosco’yla yapılan görüşmelerde son aşamaya gelindiğini açıkladı.

İptal edilmişti

Seçimleri kazanması sonrasında büyük gürültü kopartılan Syriza’nın, sağcı Anel’le birlikte hükümet kurmasından sonra ilk icraatlarından biri, Pire Limanı’nın Çinli Cosco’ya satışını durdurmak olmuştu. Özelleştirme sürecini durdurarak “sol” imajını güçlendiren Syriza, çok kısa süre içerisinde ülkenin borçları konusunda AB’nin merkez ülkelerinin istedikleri doğrultuya çark ederek “solcu” ceketini sırtından çıkarttı.

İktidarda 100 gününü geride bırakan Syriza, Batı başkentlerine borçların geri ödenmesi konusunda verdiği vaatlerin yanı sıra, kısa bir süre için durdurduğu Pire Limanı özelleştirmesinde de geri adım attı.

Limanı halihazırda Pire Limanı’nın iki konteyner iskelesinin işletimini sürdüren Çinli Cosco firmasının alması bekleniyor.

Syriza hükümeti, limanın yüzde 51’lik hissesinin satışı için yaptığı özelleştirme çağrısına Cosco ve iki yatırımcıdan daha yanıt gelmişti. Daha önceki özelleştirme sürecinde limanın yüzde 67’sinin satılması öngörülüyordu.

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 994 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.