1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. New York’ta Türk denizciler gecesi
New York’ta Türk denizciler gecesi

New York’ta Türk denizciler gecesi

New York Devlet Üniversitesi Denizcilik Fakültesinde (SUNY) okuyan 57 Türk öğrenci, okullarında Türk gecesi düzenledi.

A+A-

New York Devlet Üniversitesi Denizcilik Fakültesinde (SUNY) okuyan 57 Türk öğrenci, okullarında Türk gecesi düzenledi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi ve SUNY ortaklığında yürütülen çift diplomaya yönelik Uluslararası Öğretim Değişim Programı çerçevesinde 4 yıllık eğitimlerinin iki yılını New York'taki üniversitede sürdüren geleceğin kaptanları, New York Başkonsolosluğu himayesinde düzenlenen gecede bir yılın yorgunluğunu attı.

New York Başkonsolosu Mehmet Samsar, SUNY Denizcilik Fakültesi Başkanı Emekli Koramiral John Craine, okulun yöneticileri, öğrencileri, Türk ve Amerikalı konuklar katıldı. New York Başkonsolosu Mehmet Samsar, gecede yapıtğı konuşmada, 'ABD'nin en iyi Denizcilik Okulunda her yıl 60'a yakın Türk öğrencinin eğitim görmesinden büyük gurur duyuyoruz' dedi.

Geçmişi 19. yüzyıla kadar uzanan ve dünyanın en iyi sivil denizcilik okullarından biri olarak kabul edilen İTÜ Denizcilik Fakültesi'nin bu program sayesinde Türk ve Dünya denizciliğine çok başarılı öğrenciler yetiştirdiğinin altını çizen Samsar, çifte diploma programı olarak devam eden bu ortaklıktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Emekli Koramiral Craine de okula ve programa artan bir ilgi olduğunu belirterek, 'Her yıl buraya daha çok öğrenci gelmesini arzuluyoruz. Türk öğrencileri çok başarılı.

Gerek okul bünyesinde kurdukları Türk Kulübü ile gerekse bu tür gecelerle Türk kültürünü de yakından tanıma fırsatı yakalıyoruz' dedi. New York'ta eğitim gören öğrenciler daha sonra stajlarını sürdürecekleri Empire State gemisi hakkında bilgi verdi.

Anayurtgazetesi

Bu haber toplam 1173 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.