1. HABERLER

  2. BOĞAZLAR

  3. Nikoy Filçenkov de Akdeniz'e gidiyor
Nikoy Filçenkov de Akdeniz'e gidiyor

Nikoy Filçenkov de Akdeniz'e gidiyor

Rusya’nın açıklanmayan “özel yüküyle” dün yola çıkardığı “Nikoy Filçenkov” çıkarma gemisi, bugün veya yarın Boğazlardan geçecek.

A+A-

Rusya, Suriye açıklarına dün 6’ncı çıkarma gemisini gönderdi. Her biri 300 deniz piyadesi ve 10 tank nakledebilen gemilerin “olası tahliye işlemi” için gönderildiği resmen açıklansa da Rusya’nın “Kosova senaryosuna” hazırlandığı öne sürüldü

1999’da NATO’nun Kosova operasyonunun sonunda Rus birlikleri Priştine’nin Slatina Havalimanı’na sürpriz çıkarma yapmıştı. Rus uzmanlar, “Şam’ı Washington’a bombalatmamak için Moskova buraya 2 bin asker çıkarabilir. Kosova senaryosu tekrarlanacak mı” diye soruyor. Muhtemel bir deniz savaşında Rusya’nın emektar gemileriyle varlık göstermesi zor.

Rusya Jeopolitik Akademisi Başkan Yardımcısı Konstantin Sivkov özeleştiri yaparak “ABD ile Rusya arasında Akdeniz sularında bir sürtüşme ve muharebe yaşanırsa bizim savaş gemileri 20 dakika içerisinde imha edilir. Arada 10 kat güç farkı var” dedi.

Filçenkov da geliyor

Rusya’nın açıklanmayan “özel yüküyle” dün yola çıkardığı “Nikolay Filçenkov” çıkarma gemisi, bugün veya yarın Boğazlardan geçecek. Rusya son dönemde “Minsk,” “Novoçerkask,” “Aleksander Şabalin,” “Admiral Nevelskiy” ve “Peresvet” çıkarma gemilerini de Suriye’ye göndermişti.

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1206 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.