1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. OKA kruvaziyer turizme yöneliyor
OKA kruvaziyer turizme yöneliyor

OKA kruvaziyer turizme yöneliyor

Samsun, Amasya, Tokat ve Çorum'u kapsayan Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Yönetim Kurulu, bölgede kruvaziyer turizmiyle ilgili potansiyel araştırması yapılması için OKA Genel Sekreterliği'ne görev verdi.

A+A-

Samsun, Amasya, Tokat ve Çorum'u kapsayan Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Yönetim Kurulu, bölgede kruvaziyer turizmiyle ilgili potansiyel araştırması yapılması için OKA Genel Sekreterliği'ne görev verdi.

Samsun, Amasya, Tokat ve Çorum'da kurulu bulunan merkezi ve yerel yönetimler, özel sektör, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve uluslararası kuruluşlarla işbirliğinin geliştirilmesi ve bölgesel gelişmenin hızlandırılması amacıyla çalışmalar yapan OKA, 2011 yılı Mart ayı toplantısını Samsun'da yaptı. OKA Dönem Başkanı ve Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz'ün başkanlık ettiği toplantıda; Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Çorum Valisi Nurullah Çakır, Tokat Valisi Şerif Yılmaz, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, il genel meclisi başkanları ve TSO başkanları hazır bulundu.

Avrupa kruvaziyer pazarının en hızlı büyüyen ülkelerinden birisinin Türkiye olduğunu belirten OKA Başkanı Amasya Valisi Hail İbrahim Daşöz, "Geçtiğimiz yıl 18 bine yakın kişinin açık denizlerde yol aldığı ve kruvaziyer turizmi gerçekleştirdiği bildiriliyor. Gelecek 3 yılda bu sayının 30 bin kişi seviyesine ulaşması bekleniyor. Sektör yetkililerinin ifadelerine göre dünyada yılda 16 milyon kişinin tatil için tercih ettiği kruvaziyer turlarına Türkiye'nin de ilgisin hızla arttığı biliniyor. Dünyada özellikle Amerikalı turistlerin tercih ettiği kruvaziyer turlarına dünya genelinde bir talep artışı gözleniyor. Bu pazarın hızla büyümesi nedeniyle kruvaziyer şirketlerinin Türkiye'ye büyük önem vermeye başladığına dikkat çekiliyor. Bu kapsamda bölgemizde de bu tür bir turizmin geliştirilmesi için yapılması gerekenleri ve uygulanacak stratejileri burada ele almak istiyoruz. Bu konuda sağlanacak gelişmelerin hepimizi memnun edeceğini belirtmek isterim" dedi.

Vali Daşöz'ün konuşmasından sonra toplantı basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

1.20110326102927.jpg

Haberciniz
 

Bu haber toplam 737 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.