1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Türk çalışan sayısı arttı
Türk çalışan sayısı arttı

Türk çalışan sayısı arttı

Türklerin tatilleri için kruvaziyer seyahatlerini tercih etmeye başlaması, gemilerdeki Türk çalışan sayısının artmasına yol açtı.

A+A-

Türklerin tatilleri için kruvaziyer seyahatlerini tercih etmeye başlaması, gemilerdeki Türk çalışan sayısının artmasına yol açtı. Artan Türk sayısı ise gemilerdeki kahvaltıda Türklere yönelik olarak peynir, zeytin, domates, salatalık gibi ürünlere de yer verilmesine sebep oldu. MSC Cruises Türkiye Genel Müdürü Necla Tuncel, her hafta İstanbul çıkışlı programı bulunduğuna değinerek "Gemideki programlara ilişkin bültenleri Türkçe hazırlıyoruz. Tavla, okey, rakı, Türk şarabı, Türk kahvesi gibi yapılabilir olan, doğrudan entegre edebileceğimiz şeyleri gemiye koyduk. Normalde Avrupalılar, Amerikalılar kahvaltıda peynir, zeytin yemezler. Biz ayrı bir bölüm yaptık. Peynir, zeytin, söğüş salatalık koyduk'' dedi.

Dansöz de var
Hey Travel Trends Cruise Operasyon Müdürü Nuran Bayraktar ise son 5 yıldır Türkiye'den kruvaziyer seyahatlerine ilginin arttığını belirterek, "2009'larda 20-30 bin Türk kruvaziyer ile seyahat ederken, bu yıl için bu sayının 50-60 bine çıkması bekleniyor'' dedi. Apex Tour Genel Müdür Yardımcısı Orhan Üstündağ ise Ocean Majesty gemisini beş yıllığına kiraladıklarını, bu yıl yapacakları 42 sefer ile yüzde 70'inin iç pazar olmak üzere 20-25 binlik sayıya ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti. Üstündağ, "Dolayısıyla eğlence anlayışını da Türklere yönelik yapma şansımız var. Geminin içerisinde geçen sene dansöz de vardı, illüzyonist de vardı" dedi

SABAH
 

Bu haber toplam 831 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.