1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Olay Tan’ın objektifinden Bodrum Cup’ta yaşananlar
Olay Tan’ın objektifinden Bodrum Cup’ta yaşananlar

Olay Tan’ın objektifinden Bodrum Cup’ta yaşananlar

29. The Bodrum Cup 16-21 Ekim tarihleri arasında Bodrum un mavi sularında yapıldı. Bodrum’da yaşayan gazeteci Olay Tan büyük yarışı sizler için Cemre Su teknesinde objektifiyle keyifli anları kaydetti.

A+A-

29. The Bodrum Cup 16-21 Ekim tarihleri arasında Bodrum un mavi sularında yapıldı. Bodrum’da yaşayan bir gazeteci olarak gönüllü olarak büyük yarışı objektifimle izledim.

5 gün boyunca Cemre Su teknesinde 4 etapta yapılan Bodrum Cup yelken yarışlarını objektifimle heyecanla ve keyf alarak izledim.100 den fazla yelkenlinin yarıştığı Bodrum Cup yarışları  büyük bir heyecan ve çekişme vardı.

Uluslararası 29. Bodrum Cup yarışlarına İngiltere,Fransa,Hollanda,İtalya,Yunanistan’da yarışmacılar katıldı.Bodrum Cup’ta bugüne kadar 2256 yelkenli yarıştı.

Bodrum Cup yarışlarında heyecanda vardı eğlencede.Gündüzleri yarışan ekipler geceleride düzenlenen konserler ve partilerde gönüllerince dans edip zeybek,sırtaki oynadılar.Bodrum Belediye Başkanı Bodrum Cup’a tam destek verdiğini belirterek önümüzdeki yıl bu yarışın bir ayağının İstasnbul Boğazında yapılacağı müjdesini verdi. Bodrum Cup’un onursal Başkanı Erman Aras böyle bir ortamda zor şartlarda yapılan Bodrum Cup’u başarıyla tamamlamanın gurunu yaşadıklarını söyledi.

Bodrum da hayat vardı.Havalarında güneşli olması nedeniyle  kente de hareketlilik ve coşku getirdi.Bodrum da her şey güzeldi.Bodrum Cup’ta heyecan,mücadele, ,sevgi dostluk ,coşku vardı.

The Bodrum Cup ödülleri sahiplerini buldu

Uluslararası deniz festivali ve yelken yarışı The Bodrum Cup’ta dördüncü etap olan PALMARİNA Bodrum etabı da tamamlandı. Büyük bir heyecanın yaşandığı final gününün akşamında düzenlenen görkemli ödül töreninin ardından katılımcılar Türk pop müziğinin efsanevi grubu MFÖ konseri ile buluştular.

Türkiye’nin uluslararası deniz festivali ve yelken yarışı The Bodrum Cup’ın  final günü olan 21 Ekim’de son etap sabah 10.30’da yapılan Gümüşlük-Yalıkavak arasındaki  PALMARİNA BODRUM etabıydı. The Bodrum Cup kazananlarını belirleyen yarışın ardından 20.00’de yelkenciler, Palmarina Bodrum’da coşku ve heyecan dolu bir törenle ödüllerine kavuştu. Törenin hemen ardından efsanevi müzik grubu MFÖ’nün verdiği konser, katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

29. The Bodrum Cup’ta mutlu son ve 30. yıla dair bir müjde

Ödül töreninde, 14 kategoride yarışan teknelere verdikleri mücadele sonunda kazandıkları başarılar için ödüller sunuldu ve organizasyona katkıda bulunanlara teşekkür edildi. 2018 yılında 30. yıldönümü gerçekleşecek olan etkinliği İstanbul’dan başlatacakları haberini veren Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal, “Bugüne kadar yani 29 yılda (bu sene dâhil) toplam 2256 yelkeni misafir ettik.

Yıllık ortalamalara baktığımızda da her yıl ilginin daha da arttığını, daha çok katılımcı ve ziyaretçiyi Bodrum’un güzel koylarıyla buluşturduğumuzu söyleyebiliriz. 29 yılda yarattığımız bu değer, gerek Bodrum gerekse de Türkiye için önemli bir tanıtım fırsatıdır. The Bodrum Cup İstanbul etkinliğimizi düzenleyeceğimiz 30’uncu yılımızda sizlerin yoğun ilgisi ve katkısı ile Akdeniz’in en büyük yelken yarışı olma hedefimizi gerçekleştireceğiz” dedi.

The Bodrum Cup kazananları belli oldu

Heyecanla geçen haftanın ardından The Bodrum Cup’ta kategori birincilerine ödülleri takdim edildi. The Bodrum Cup toplam sonuçlarına göre “Nazlım II” birinci, “VALS” ikinci ve “DRAGONFLY” üçüncü oldu. Gulet kategorisinde “DRAGONFLY” birinci, “VALS” ikinci ve “METRO GRANDI” üçüncü gelirken, mozaik kategorisinde “NAZLIM II” birinci, “WENDY” ikinci ve “ANITTA” üçüncü oldu.

Tırhandil kategorisinin birincisi “KALITA” olurken, ikinci sırada “HIZIR 1” ve üçüncü sırada da “BASTARDA” geldi. Performans kategorisinde “MELODY II” birinci olurken, standart kategoride “TAKE IT EASIER” birinci, “NERISSA” ikinci ve “ELELE II” üçüncü sırada yer aldı. Cruiser kategorisinde ise “WAHRING DARLING” birinci, “MILTA MARINA CAPEHORN” ikinci ve “FORTUNA” üçüncü oldu.

The Bodrum Cup’a bu yıl Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Belediyesi, IMEAK Deniz Ticaret Odası, Bodrum Ticaret Odası, Bodrum Denizciler Derneği, TURSAB ve TYF destek veriyor. Ana sponsoru Palmarina olan The Bodrum Cup’ın etap sponsorları ise Bodrum-Kisebükü etabıyla TAV Passport, Kisebükü-Bodrum etabıyla Metro Cash & Carry, Bodrum-Yalıkavak etabıyla Anadolu Sigorta ve Yalıkavak-Gümüşlük etabıyla Technogym oldu.

Kaynak | Olay Haber

Bu haber toplam 3640 defa okunmuştur
“The Bodrum Cup” Olay Tan'ın Objektifinden...

“The Bodrum Cup” Olay Tan'ın Objektifinden...

29.cu The Bodrum Cup 16-21 Ekim tarihleri arasında Bodrum un mavi sularında yapıldı. Bodrum’da yaşayan gazeteci Olay Tan büyük yarışı sizler için Cemre Su teknesinde objektifiyle keyifli anları kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.